Мікроорганізми впливають на скорочення тривалості життя

Вернуться к списку
24 сентября 2007
У Тернополі 7-8 вересня 2007 р. відбулася науково-практична конференція «Актуальні проблеми екології мікроорганізмів».

Її організували Міністерство охорони здоров’я України, Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського, Навчально-науковий інститут медико-біологічних проблем. У конференції взяли участь наукові співробітники компанії «Макс-Велл».

На конференції обговорювалися питання підвищення ефективності протимікробних засобів, вплив пробіотиків на неспецифічну резистентність організму, застосування пробіотиків у корекції мікробіоценозу кишечника та інші. У конференції брали участь академік НАН України, директор Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного професор В.С. Підгорський, академік НАН України, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця професор В.П. Широбоков, інші авторитетні українські фахівці-мікробіологи. Учасниками конференції також були директор департаменту з науки і освіти НВОКЦ «Макс-Велл» доктор медичних наук, професор Л.А. Гречаний, науковий співробітник дослідницького центру НВОКЦ «Макс-Велл» кандидат біологічних наук Т.П. Клименко, науковий редактор редакції науково-медичної літератури НВОКЦ «Макс-Велл» О.О. Черненко.

Професор Л.А. Гречаний презентував спільну з професором К. Алібеком доповідь «Роль мікроорганізмів у розвитку неінфекційних патологій та скороченні тривалості життя людини», у якій, зокрема, йшлося про таке. Наразі старіння сприймається як логічна ланка в природному циклі розвитку індивіда. Доповідач висловив думку, що старіння — це хронічна патологія, яка починається на певній стадії розвитку людського організму. Протягом усього життя людина стикається з тисячами видів мікроорганізмів; деякі з них колонізують організм і беруть участь у нормальних фізіологічних процесах, інші, як от Helicobacter рylory, цитомегаловірус, здатні викликати патологічні зміни. Зрештою одна з таких змін, вплив якої нашарувався на попередні, стає причиною серйозного порушення функцій життєво важливого органу або системи органів і, як результат, призводить до смерті індивіда. Таким чином, вивчення ролі мікроорганізмів у процесі старіння й скороченні тривалості життя призведе до подовження і покращення якості життя людини.

MaxWell
О проекте
Список меднаправлений находится на главной странице. С этого раздела посетители начинают поиск необходимой информации. Здесь размещены клиники, болезни, лаборатории, диагностические центры, статьи.
© Medicina.ua 2005—2024. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?

Если Вы — посетитель, регистрация на портале позволит Вам создать свою персональную страницу с различными сервисами, с которой смогут ознакомиться врачи. А сейчас после регистрации Вам доступно создание новых тем и активное участие в обсуждении на форуме.

Если Вы — врач, то после регистрации Вы сможете консультировать посетителей портала, а также найти потенциальных пациентов.

Для добавления вопроса в разделе «Консультация» регистрация не требуется.