Як заспокоїти себе та дитину під час стресу та тривожності

Вернуться к списку
02 февраля 2023
фото - Стресові ситуації
Разом із психологинею програми «Незламна мама» Ольгою Коптєвою ми продовжуємо розповідати, як швидко допомогти собі в стресових ситуаціях. На черзі – вправа «Метелик».

Страшний досвід останнього року війни ще раз показав, як важливо вміти заспокоїтися, повернути себе до себе і очистити голову для конструктивних рішень. Психологічні вправи допомагають перемкнутися з негативних думок на якісь конкретні дії, заземлитися.

– Одна з вправ, яка допоможе подолати стрес, називається «Метелик», – говорить психолог-методист спільної зміни «Фонду Маша» та Гуманітарного проєкту Saving Lives Ольга Коптєва. – Вона допомагає відновити внутрішній спокій, заспокоїтися, а якщо робити вправу лежачи, то ще й заснути. Також ми радимо робити «Метелика» під час панічних атак.

Техніка виконання

  1. Схрещуємо руки на грудях долоньками вниз так, щоб великі пальці знаходилися у впадин ці між ключицями.
  2. Починаємо легенько і по черзі постукувати по тілу пальцями рук. Якщо робите вправу з дитиною, то на кожному постукуванні можна рахувати чи щось промовляти. Наприклад, «Все. Добре» чи «Я. молодець»
  3. Підключаємо до вправи глибоке дихання. І виконуємо постукування все повільніше, заспокоюючись.

Робити вправу рекомендують від двох до десяти хвилин. Згадайте про неї, коли вам потрібно буде заспокоїтися. І будьте здорові!

Про програму:

Програма реабілітації «Незламна мама» спеціально розроблена спеціалістами з психології та посттравматичних синдромів для жінок та дітей, що постраждали від війни. Це 3-тижневий офлайн-табір, де з учасниками проєкту працюють психологи, а потім – онлайн-підтримка протягом трьох місяців. Дві останні зміни проєкту були організовані «Фондом Маша» разом із Гуманітарним проектом Saving Lives.

О проекте
Список меднаправлений находится на главной странице. С этого раздела посетители начинают поиск необходимой информации. Здесь размещены клиники, болезни, лаборатории, диагностические центры, статьи.
© Medicina.ua 2005—2024. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?

Если Вы — посетитель, регистрация на портале позволит Вам создать свою персональную страницу с различными сервисами, с которой смогут ознакомиться врачи. А сейчас после регистрации Вам доступно создание новых тем и активное участие в обсуждении на форуме.

Если Вы — врач, то после регистрации Вы сможете консультировать посетителей портала, а также найти потенциальных пациентов.

Для добавления вопроса в разделе «Консультация» регистрация не требуется.