Вопрос посетителя 'Алла' №233162

 
Алла, Кременчуг

Вопрос:

Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, розібратися. Перехворіла на коронавірус, двохстороння пневмонія, стало турбувати серце, задишка. Мені 54 роки. Зробита УЗД серця. Висновок дали: помірний аортокардіосклероз, помірна гіпертрофія міокарду ЛШ (ексцентричний тип), ділянок акінезії , дискінезії не виявлено, систолична функція ЛШ збережена, порожнина ЛП збільшена, на МК незначна регургітація. Ознаки перевантаження та помірного збільшення порожнини правого шлуночка, вторинна регургітація на ТК та КЛА. Систол.тиск в ЛА = 33 мм.рт.ст. Ліве передсердя ЛПапікал 46*49 мм, S:23 см.кв. Скажіть, будь ласка, чи це лікується медикаментозно, який прогноз чи операцію на МК необхідно планувати? Дякую за Вашу відповідь.

Ответ:

Доброго дня. Поки що ніяких показів до лікування МК у вас немає. Незначна регургітація - це варіант фізіологічної норми. Задишка може бути залишковою після коронавірусу. Також раджу обстежитись на предмет міокардиту - частого ускладнення після коронавірусу (МРТ серця).
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
О проекте
© Medicina.ua 2005—2021. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


