Вопрос посетителя 'марія' №44925

 
марія, городок Львівська

Вопрос:

iШановний лікарю,чи є необхідність хірургічного втручання при такому стані лівої сонної артерії-на відстані=40мм дистальніше біфуркаціїліва внутрішня сонна артерія робить кутову девіацію з кутами 70 та 40 градусів з локальним порушенням кровопливу 60%.Дякую.

Ответ:

Мария, на основании приведенных Вами данных нельзя сделать вывод о необходимости оперативного лечения. Нужны данные доплерографии, а именно скоростные показатели в местах извитости ВСА. С уважением, д-р Андриенко.
1 Да Вы считаете ответ полезным?
марія, городок Львівська

Вопрос:

IШановний Володимир Володимирович,швидкісні показники- ВСА права-103\123, ВСА ліва- 77-192см\ сек. Мені 49 років. Дякую за відповідь. І ще, всі мої обстеження\ включаючи МРТ голови\ були в дорозі до пана Слюсарчука.Я дякую Богу, що вони не дійшли до адресата.

Ответ:

Уважаемая Мария, ускорение кровотока до 192 см/сек, свидетельствует о гемодинамически значимой петле(перегибе) левой ВСА и скорее всего эту извитость необходимо устранять ангиохирургическим путём. Однако, для полноты картины, хотелость бы также располагать данными МРТ (МРТ-ангиографии), так как 40 мм - дистальнее бифуркации - довольно высокая петля и есть необходимость знать её отношение ко входу в череп. Также, желательно знать, какие клинические проявления этой петли у Вас (был ли и инсульт, преходящие нарушения мозгового кровообращения или др. симптомы хронической сосудисто-мозговой недостаточности). О поражении брахиоцефальных сосудов вы можете прочитать на сайте нашего сосудистого центра www.vascular-surgery.com.ua в разделе заболевания-поражения брахиоцефальных сосудов. C уважением, д-р Андриенко.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
марія, Городок Львівська

Вопрос:

IШановний Володимир Володимирович, 2 роки тому у мене було порушення мозкового кровообігу.Тиск у мене по життю понижений\110-70.а ТОДІ РІЗКО ПІДСКОЧИВ . Майже місяць в лікарні.Робила МРТ голови.Висновок такий- При МРА магістральний інтракраніальний кровоплин збережений; аневризм,артеріовенозних мальформацій не виявлено. Сифони ВСА закритого типу, з S- подібною їх девіацією. Помірне ослаблення сигналу з дрібних гілок СМА. Відносно симптомів зараз - по голові повзають мурашки, терпне часто носогубна частина лиця. Може дьоргатись щока.Курсами приймаю ніцеріум. кавінтон., а постійно кардіомагніл. Дякую і чекаю Вашої поради. На Ваш сайт обовязково зайду.

Ответ:

Чем проявлялось нарушение мозгового кровобращения 2 года назад? Было ли онемение, нарушение движений и чувствительности в правой половине тела (руке, ноге, голове)? И с какой стороны сейчас дёргается щека, терпнет носогубная складка?
0 Да Вы считаете ответ полезным?
марія, городок Львівська

Вопрос:

Шановний Володимир Володимирович, проявлялось -боязнь світла, все кругом крутилось, важко було поміняти позу тіла\встати\ біль голови. Нічого не німіло. А в даний час можедьоргатись права щока. кутик рота тягне теж справа,і йде як легкий електричний розряд зверху вниз по правій нозі, головокружіння,напевне тут ще свое доповнює шийний та грудний остеохондроз, яким хворію досить давно.Згідно УЗД права хребцева артерія -кровоплин початковий сегмент- 77, дист.сегмент-28см/сек.Дякую.

Ответ:

Мария, на 95% склоняюсь в пользу оперативного лечения, так как в последнем ответе Вы чётко описываете неврологический дефицит, который есть у Вас, связанный с недостаточностью кровоснабжения левой половины головного мозга (из-за проблемы с левой ВСА). Неустранённая патологическая извитость ВСА - риск повторного инсульта. (5% - оставил на то, что дополнительно может быть найдено при осмотре). С уважением, д-р Андриенко.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
марія, городок Львівська

Вопрос:

Вдячна за увагу до моїх запитань. І ще- судинні хірурги знають про стан усіх судин.Судини очей весь час почервонілі, особливо ввечері. Це наслідок усієї цієї картини, чи щось окреме суто офтальмологічне?

Ответ:

Это может быть следствием повышенного артериального давления или, действительно, что-то офтальмологическое.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
марія, городок Львівська

Вопрос:

Було приємно з Вами спілкуватись.Дякую.
Вера, Ровно

Вопрос:

Добрый вечер! Скажите пожалуйста, беспокоит сильное головокружение, шум в ушах, тошнота...сделали УЗД виявили - візуалізується С-подібна деформація правої ВСА (кут вигину 45 гр.) Комплекс ішеміамедія - 0,9-1,2 мм, диференціація шарів зменшена. ПСШ по заг. СА до 45 мм-с, ПСШ по ХА до 25-30 мм-с.
ознаки атеросклерозу, гіпертонічної аміопатії; девіація правої внутрішньої сонної артерії.
Рекомендують оперативне втручання. Чи може допомогти медикаментозне лікування?
Владимир, Чернівці

Вопрос:

Доброго дня!Шановний Володимир Володимирович! Останный місяць сильна головна біль,тошнота,не переносимість світла,пройшов обстеження УЗД відповіді що робити далі ніхто не надав-Хребцева артерія справа візуалізується,проходимий,зліва візуалізується проходимий. Ехогенність комплекса інтима-медіа справа незмінена зліва незмінена.Судинна геометрія справа деформована, зліва деформована,справа діаметр судин 0,24 Vps (см/сек) 45 зліва діаметр судин 0,23 Vps (см/сек) 44.Роз'ясніть буд-ласка.Заздалегідь вдячний!
Наталя, Львів

Вопрос:

Доброго дня, допоможіть,будь ласка, розібратись у вірному лікуванні. У мене на руках результати ультразвукового обстеження дуги аорти.Ось висновок:на біфуркації правих сонних артерій по задній стінці локується а/с бляшка R=1,7мм L=8,6мм,мяка з рівним контуром без значних гемодинамічних порушень.Зліва КІМ=1,1мм. Ліва ВСА робить плавну девіацію з незначним сегментарним порушенням.Права ВСА робить" S" подібну девіацію з тупими кутами та сегментарним порушенням кровоплину.Яке лікування порадите при цьому?Буду дуже вдячна за відповідь.(вік- 49 років).

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


