Вопрос посетителя 'Ірина' №74749

 
Ірина, Ровно

Вопрос:

Моїй дочці 5 років їй поставили діагноз двостулковий аортальний клапан (вроджена вада серця)
Підскажіть що робити і коли можна приїхати на консультацію

Ответ:

Двостулковий клапан це варіант анатомічної будови аортального клапана. Звичайно, ідеальним є клапан з наявністю трьох стулок. Але досить часто зустрічається аортальний клапан з двома стулками. Якщо він не звужений і замикається, то з таким клапаном люди вважаються здоровими. Єдине те, що двостулковий клапан може раніше грубішати і тоді порушується його функція. Це може трапитись у зрілому віці. Тому раджу Вам не випадати з поля зору кардіолога. Тобто, робити періодично УЗД серця, щоб вчасно замітити зміни в будові клапана, якщо вони таки виникнуть. А може буде все нормально.
55 Да Вы считаете ответ полезным?
Мар"яна, Львів

Вопрос:

Доброго вечора!Моєму хлопцю 28 повних років, йому поставили діагноз шлуночкова бігімінія і можлива підозра на запелення серцевого м"яза, остаточні результати не говорять! Робили ЕХО і там наступні показники, пишу те що негативне: незначне прогинання задньої стулки МК без порушення ерезій клапана. ВВС: двостулковий аортальний клапан з легкою аортальною недостатністю 1(1). Чи можна по цим показникам говорити про те що в нього запалення серцевого м"яза, чи може це запалення бути спричинене тим що клапан двостулковий! Йому лікують горло, оскільки вважають що воно може бути причиною. Ніяких болів та дискомфорту не відчуває, почуває себе добре, а проблему виявили при проходженні медогляду, ще написано що очні симптоми негативні. Ще така особливості що ритмічність кілька днів уже хороша, вона тільки інколи порушена. Чим це може бути спричинено ?Наперед вдячна за відповідь

Ответ:

Доброго дня. Стосовно двостулкового клапана та інших негативних змін структур серця я не бачу особливих проблем. Причина порушення ритму серця може бути різною. Очевидно пов'язана з наявністю якоїсь інтоксикації.Можливо є якесь вогнище інфекції. Наприклад в горлі чи інших органах.
8 Да Вы считаете ответ полезным?
Мар"яна, Львів

Вопрос:

Олександре Михайловичу, щиро дякую за відповідь! Якщо можна то у мене є запитання? В нас на сьогодні лікарі дискутують з приводу остаточного діагнозу оскільки виявили аномалії в області серця. 1-й діагноз: лікар на ультразвуковому обстеженні виявила вроджену аномалію з можливим надривом синуса Вальсальви, та вважає що в пацієнта прихований дефект який потрібно оперувати. Ультразвук показує сильний шум, а коли прослуховують то його не має. 2-й діагноз: аортальний двостулковий клапан, стулки потовщені, не зрощені між собою, кальцинатів не містять, рухомість стулок не порушена, діастолічна функція нормальна, діаметр висхідної аорти вище синусів Вальсальви 33мм. Повторний огляд через два роки. Лікар мені пояснив що прихованого дефекту не бачить, а отвір утворюється оскільки стулки не до кінця стискаються і трішки крові попадає назад. Пацієнт скарг не висуває, аналіз в нормі, лише гемоглобін 170. Лікар занепокоєна що колега не бачить що там може бути прихований дефект. ЇЇ торбує сильний шум при ультразвуку і те що він не прослуховується. Чим може бути спричинений такий тип шуму і чому він є? Питання серйозне, оскільки йдеться про те чи робити операцію, а чи просто на огляд через два роки? Чи може бути що діагноз взагалі інший, а стулки змикаються не докінця не від народження, а під впливом інших факторів? Перепрошую, можливо не зовсім професійно написано, та наперед вдячна!

Ответ:

Якщо є протиріччя і сумніви, то Вам потрібно приїхати до мене. Повірте, у нас Ви отримаєте кваліфіковане обстеження і буде прийняте правильне рішення. Можете узгодити день консультації за т.0673925510
5 Да Вы считаете ответ полезным?
Мар"яна, Львів

Вопрос:

Щиро дякую!
оля, тернополь

Вопрос:

Нашій донечці 6 рочків.На днях прослухали шуми в серці.Зробили Ехокардіоскопію і поставили таке клінічне заключення: Функціонально-двохстулковий АК з мікропідклапанною регургітацією,часткова гіспоплазія ЛКС АК,потовщення комісур.Тривіальна регургітація на МК.Додаткова хорда у ЛШ.Скоротлива здатність задовільна.Камери не поширені. Скажіть будь-ласка чи це дуже страшно,куди звертатися та що робити? Наперед дякую за відповідь.
ярослава, рівне

Вопрос:

Момєму хлопчику 3 роки і 10 місяців.УЗД висновок:ехографічно вроджена вада серця:двохстулковий аортальний клапан.Порожнини серця не збільшені.Септальних дефектів не виявлено.Клапанні структури не змінені.Скоротлива здатність задовільна.Незначна регургітація наТК,мінімальний на МК,помірний на клапані ЛА(в анамнезі ГРВІ,кашель).Додаткова атипова хордав порожнині ЛШ з серединним косим розташуванням. Що нам робити далі?Чи обов'язково робити операцію?Які можливі прогнози?Чи можливі міри профілактики ускладнень?Щиро д
Юля, Львів

Вопрос:

Доброго вечора! Синові 15 років, останнім часом скаржився на біль в ділянці серця і неможливість дихати. Зробили УЗД серця. Встановили, що у нас вроджений двостулковий аортальний клапан без розладів функціонування. Стулки не потовщені і не зрощені. Чи може це впливати на швидку втомлюваність під час фізичних навантажень? Бо бувало так, що скаржився на слабість після фізкультури. Чи це не серцева причина? Наскільки можна фізично навантажувати організм? Дякую за відповідь.
надія, луцьк

Вопрос:

В мого сина 14 років двостулковий аортальний клапан. Вказали в діагнозі комбінована аортальна вада( мінімальна аортальна недостатність та невеликий стеноз Розширення висхідної аорти) ). Градієнт на аорті- 20, Аорті низхідній -18. Порадили консультацію кардіохірургів. Скажіть які прогнози
надія, луцьк

Вопрос:

В мого сина 14 років двостулковий аортальний клапан. Вказали в діагнозі комбінована аортальна вада( мінімальна аортальна недостатність та невеликий стеноз Розширення висхідної аорти) ). Градієнт на аортальномуклапані - 20, Аорті низхідній -18. Порадили консультацію кардіохірургів. Скажіть які прогнози
надія, Луцьк

Вопрос:

В сина( 14 років) двохстулковий АК. Комбінована аортальна вада ( мінімальна аортальна недостатність та невеликий стеноз) Розширення висхідної аорти.
Дані ехокардіографічного обстеження:
Лівий шлуночок КДР - 46 мм., КСР- 28мм, ФВ-70%
Скоротливість добра, ЛП- 26 мм.
МК: діаметр- 24 мм, без особливостей
Товщина МШП-8,8 мм, Товщина ЗСЛШ-8,8 мм.
Правий шлуночок-23 мм.
ТК:діаметр-24 мм без особливостей.
МПП на всьому протязі, МШП на всьому протязі.
Аорта 23-27-27 мм, градієнт АК-20 мм рт. ст.
Особливості АК(0,5+)
ЛА: 24 мм- кільце, 26 мм -стовбур, градієнт Кл. ЛА-7,9 мм.рт.ст.
RPA: 14 мм, LPA:14 мм, клапан ЛА без особливостей
Дуга аорти лівостороння, градієнт Ао низх -18 мм.рт. ст.
Кровотік на черевній Ао пульсуючий
Серце розміщено правильно, локується добре. Порожнини серця не розширені, стінки не потовщені
Скажіть які прогнози, адже син почуває себе добре.

Оля, Полтава

Вопрос:

Доброго вечора! Встановлений діагноз: ІХС: Стенокардія напруги ІІ ФК.Атеросклеротичний кардіосклероз.Двостулковий АК.Комбінована аортальна вада з перевагою стенозу ІІІ ст.Гіпертонічна хвороба ІІ ст.СН ІІ А ст. зі збереженою фракцією викиду ЛШ (ФВ-62%). Підкажіть, будь ласка, яке потрібно лікування. Дякую.
Оля, Полтава

Вопрос:

Доброго вечора! Встановлений діагноз: ІХС: Стенокардія напруги ІІ ФК.Атеросклеротичний кардіосклероз.Двостулковий АК.Комбінована аортальна вада з перевагою стенозу ІІІ ст.Гіпертонічна хвороба ІІ ст.СН ІІ А ст. зі збереженою фракцією викиду ЛШ (ФВ-62%). Підкажіть, будь ласка, яке потрібно лікування. Дякую.

Ответ:

Доброго ранку! В таких випадках єдиним методом лікування є хірургічний метод. Тобто, заміна аортального клапана штучним протезом. Можливо додатково необхідно буде виконати аорто-коронарне шунтування. Остаточний варіант хірургічного лікування визначається після обстеження в кардіохірургічному центрі. Якщо Вас зацікавить наш Центр, де виконуються такі втручання, то можете зв"язатись безпосередньо зі мною по т.0673925510, або e-mail: dr.dovgan@gmail.com
2 Да Вы считаете ответ полезным?
Богдан, Київ

Вопрос:

Чи беруть в армію з двостулковим аортальним клапаном???
Марія, с.Бихів,Любешівський рн.Волиньська обл

Вопрос:

Добрий день. Моій дитині 5 р. Діагноз двостулковий аоральний клапан,мінімальна аортальна недостатність. Чи гадаеться інвалідність при такому захворюванні?
taxi-vovrema.infoVK, Nuuk

Вопрос:

такси от люберец до видного

https://vk.com/taxi_vovrema
.
hjgds32, Kaohsiung Municipality

Вопрос:

ледипасвир софосбувир курс лечения цена

https://vk.com/sofosbuvir_i_daklatasvir
kuhninazakaz.info_hapAI, Tomohon

Вопрос:

http://kuhninazakaz.info
.
Наталя, Львів

Вопрос:

Доброго дня! В мого синочка вроджений двостулков ий клапан.....ми щороку робимо ехо серця , загалом він розвивається нормально......але мене цікавить,чи можна фізичні навантаження? Дякую

Ответ:

Доброго дня, Наталя. Якщо його функція не порушена, то можна.
3 Да Вы считаете ответ полезным?
татьяна, миргород

Вопрос:

Д-з:вагітність35т. ВВС:двостулковий аортальний клапан,недостатність аортального клапану 1ст.,розширення висхідного відділу аорти,неповна блокада прав.ніжки п.Гіса,СН1 зі збереженою ФВ ЛШ (64%-ехо-кг),ПФК. Чі можна при такому діагнозі самостійно народжувати.
Наталя, Львів

Вопрос:

Доброго дня. Моїй дитиині 3 роки. У неї невеликий стеноз клапана аорти. Двостулковий клапан аорти. Стан після самозакриття мінімального перимембранозного дефекту міжшлуночкової перегородки. Чи дають інвалідність з таким діагнозом?
Юрий, Черновцы

Вопрос:

Добрий день маме делали операцию замена аортального клапана диагноз при виписці:
Комбінована аортальна вада з перевагою вираженого стенозу.Помірна відносна мітральна недостатність .Помірна тристулкова недостатність Помірна ГЛА Гідроперикард ІХС: нестенозуючий
атеросклероз коронарних артерій.Гіпертонічна хвороба 2 ступінь3 ризик3. СН ІІА із зниженою систологічною функціею ЛШ ФВ30% .NYHA 3.
Скажите пожалуйста как можна улучшить ситуацию; мучает давление ; скачки маме 66 лет подскажите пожалуйста что нам делать ,?
Тамара, Новотроїцьк Херсонська обл

Вопрос:

Добрий вечір!!!Моєму сину 25 років поставили діагноз :функціонально двостулковий аортальний клапан з мінімальною аортальною недостатністю!!Синдром вегетативних дисфукцій і Пароксизмальна тахікардія під запитанням!!!Дали направлення в Київ!! Скажіть будь ласка це дуже страшно?яке нам потрібно лікування?
Ольга, Львів

Вопрос:

Доброго дня!

Мене звати Ольга. Побачила на сайті, що є можливість онлайн консультації, тому пишу вам.

Я мама сина 2005 року народження, який вже 9 років займається футболом (з 2012 р.). (зріст 195 см, ваша 84 кг).

Вже зараз команди Ю17 і Ю19 - це професійний спорт.

в дитинстві робили або ЕХО, або ЕКГ (точно не пригадую) і не було жодних зауважень! Кожні пів року ЕКГ в спортдиспансері та інші обстеження і все в нормі.

Два дні тому зробили ЕХО і ставлять прогноз, що в аортальному клапані 2 стулки! Всі показники в нормі, жодних клінічних даних нема.... що робити? Син в шоці... Футбол - це його життя..

Син їде далі на змагання, в нього тренування щодня…скоро подаватиме себе на заявку…

Потребую поради і думки фахових кардіологів, що робити?

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
О проекте
Список меднаправлений находится на главной странице. С этого раздела посетители начинают поиск необходимой информации. Здесь размещены клиники, болезни, лаборатории, диагностические центры, статьи.
© Medicina.ua 2005—2024. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?

Если Вы — посетитель, регистрация на портале позволит Вам создать свою персональную страницу с различными сервисами, с которой смогут ознакомиться врачи. А сейчас после регистрации Вам доступно создание новых тем и активное участие в обсуждении на форуме.

Если Вы — врач, то после регистрации Вы сможете консультировать посетителей портала, а также найти потенциальных пациентов.

Для добавления вопроса в разделе «Консультация» регистрация не требуется.