Вопрос посетителя 'Тетяна' №179727

 
Тетяна, Київ

Вопрос:

Добрий день!
Підкажіть, будь-ласка, моєму сину 22 роки -- поставили діагноз : двостулковий АК з вираженою АоНд.
Заключення ехокардіограми : аортальний клапан: двостулковий, максим.градієнт тиску 8 мм.рт.ст; регургітація +++, різко ексцентрична вздовж передньої стулки МК;
мітральний клапан - прогинання передньої стулки МК в порожнину ЛП за рахунок потоку АоНд, регургітація +;
тристулковий клапан - регургітація мінімальна;
ліве передсердя - діаметр 3,5 см, Vmax=49 см3, index Vmax=23 мл/м2, норма:
лівий шлуночок - дилятація невелика;
легенева гіпертензія - систолічний тиск=28 ммртст

Чи потрібно проводити операцію по заміні клапану чи можна проводити медимекантозну терапію?
Якщо робити операцію, то яким способом можна проводити(без розкриття грудної клітки) і чи проводити Ви такі операції або лікування
Дякую

Ответ:

Якщо дійсно такий діагноз, то операцію потрібно робити. Таку операцію потрібно говорити вчасно, а то наслідки можуть бути погані. Операцію в такому віці потрібно робити відкр. ..итим шляхом. В залежності від анатомічних особливостей існує два варіанти корекції вади. Або реконструкція власного клапана, або його заміна. Я виконую такі операції. Ризик мінімальний. Мій т. 0673925510
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Якщо дійсно такий діагноз, то операцію потрібно робити. Таку операцію потрібно говорити вчасно, а то наслідки можуть бути погані. Операцію в такому віці потрібно робити відкр. ..итим шляхом. В залежності від анатомічних особливостей існує два варіанти корекції вади. Або реконструкція власного клапана, або його заміна. Я виконую такі операції. Ризик мінімальний. Мій т. 0673925510
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Валентина, Маневичі

Вопрос:

Добрий день. Олександре Михайловичу , підскажіть , будь-ласка, моєму синові 14 років. В нас ніколи не було проблем зі здоров"ям. Тиск постійно в нормі , проба Руфьє відповідно до віку в нормі, кардіограма серця хороша. З першого класу відвідував секцію по футболу, а ось уже три роки займається в спортивному ліцеї. Пів року назад нам поставили діагноз: Невелика аортальна недостатність функціонально двостулковий АК. Показники ехокардіографії :Ао-4,6 мм рт.с., ЛА-4,0 мм рт.ст ,Ао низх-6,5 мм рт.ст, КДР- 43мм ,КСР- 27мм,ФВ-71%.серце розміщене правильно, локується добре.Порожнини серця не розширені, стінки не потовщені.Серцеві перетинки:МПП- на всьому протязі,МШП -на всьому протязі.Структура клапанів змінена.Зворотній кровотік на МК(-), ТК(-),ЛА(-),Ао(+).кровотік на черевній аорті пульсуючий.Скоротлива здатність міокарду добра.
Ми постійно його вакцинуємо ,почуває він себе добре .Підскажіть нам з таким діагнозом можна займатися спортом, якщо це щось дійсно складне , то підскажіть шляхи виходу з цієї ситуації. Наперед вдячна Вам за відповідь.

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
О проекте
© Medicina.ua 2005—2021. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


