Вопрос посетителя 'Миролава' №149400

 
Миролава, Луцьк

Вопрос:

Доброго дня, лікарю! Мені 26 років. У мене вроджена вада серця. При останньому ехокардіоскопічному обстеженні було дано заключення: ВВС (2-стулковий АК): невеликий стеноз гирла аорти; помірна недостатність АК (DC time 368мс); початкове ремоделювання ЛШ; невелика регургітація на МК і ТК. ГЛА "+/-". Виражене розширення висхідного відділу та дуги аорти.
Скажіть, будь - ласка, чи потрібна операція і яка? Або які можливі варіанти лікування?

Ответ:

Доброго дня, Мирослава.
В Вашому випадку існує велика загроза розшарування аорти. Особлива небезпека цього ускладнення виникає підчас пологів і родів. Тому, в таких випадках потрібно виконувати протезування аортального клапана і висхідної аорти. Для того, щоб визначитись, чи показана Вам така операція приїзжайте до мене на консультацію. Якщо Вас це зацікавить узгодьте свій приїзд за т. 0673925510
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Миролава, Луцьк

Вопрос:

Я Вам дуже дякую за відповідь.
Мирослава, Луцьк

Вопрос:

Доброго дня, лікарю!
Прошу вашої поради,Мені 26 років. У мене вроджена вада серця. При останньому УЗД серця такі дані:
Мітральний клапан: норма; зворотний потік невеликий;
Аортальний клапан: 2-х ств.; фіброз помірний; діастол. провисання стулки у початковому відділі висхідної аорти - 1,9 см.; незмикання стулок дуги Ао - 3,0; діаметр аорти - 2,3/3,3 см. ; висхідна 4,7-4,8 см.(а в заключенні лікаря 4,8-4,9 см.) ; зворотний витік +/+/-++; градієнт тиску 40mmHq;
Тристулковий клапан: норма; зворотний витік невеликий;Клапан легеневої артерії:норма; градієнт тиску 5mm Hq;
Лівий шлуночок:порожнина збільшена помірно; стінка:норма;ЗС 1,0см.;МЖП 1,0см.; Скоротливість:норма; КДО 150мл; КСО 58мл; УО 98 мл; ФВ 61%.
Ліве передсердя:норма; діаметр 3,3 см.
Праве передсердя: норма.
Діагноз: Двостулковий аортальний клапанКАВб.п. Аневризма висхідної аорти (4,8-4,9 см)
Чи обов'язкова операція? (Бенталла де Боне) Який вихід в моїй ситуації?
Дякую.

Ответ:

Доброго вечора.
В попередній відповіді я вже говорив про можливі загрози в Вашому випадку. Щодо варіантів хірургічного лікування таких станів, то існують різні підходити. Всі вони передбачають протезування висхідної аорти. Операція Бентала, на мій погляд, є найбільш надійною в порівнянні з іншими видами оперативних втручань.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Мирослава, Луцьк

Вопрос:

А скажіть будь - ласка, яка вартість такої операці у вашій клініці?

Ответ:

Вартість такої операції визначається коштовністю витратних матеріалів. Важко її назвати, не бачивши результатів обстеження, проведених у нас. Якщо говорити про операцію Бентала, то один тільки композитний протез коштує 2 тис.долл., плюс інші витратні матеріали в межах 50-60 тис. гривень. От і рахуйте. Не дешево для громадянина України.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Мирослава, Луцьк

Вопрос:

Дякую за Вашу відповідь.Я відверто шокована!
Наталія , житомир

Вопрос:

Операція Бенталла Робінчека
Павло, Тернопіль

Вопрос:

Аневризма аорти 5.6 см синдром морфана чи потрібна операція і яка ціна.
Павло, Тернопіль

Вопрос:

Аневризма аорти 5.6 см синдром морфана чи потрібна операція і яка ціна.

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
О проекте
© Medicina.ua 2005—2021. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


