Вопрос посетителя 'Оксана' №31455

 
Оксана, Чернівці

Вопрос:

Добрий день. У мене поставили діагноз вузловий еутироідний зоб 2ст.Вузол у праві долі 3,5 см3. Результат пункціії фулікулярна аденома .Найшла в інтернеті, що можна пролікуватись лазером,але хотілося б почути думку інших кваліфікованих спеціалістів .

З повагою

Ответ:

Добридень!
Якщо діагностовано фолікулярна аденома, то у загальному випадку немає абсолютних показань для оперативного. Але якщо вузол викликає дискомфорт, важкість при ковтанні та т.п., то є сенс поміркувати про операцію.
Лазер тут ні до чого.
Про всяк випадок, необхідно взяти скло з препаратом, та проконсультуватись із альтернативним цитологом. Щоб мати декілька думок щодо результату.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Оксана, Чернівці

Вопрос:

Добрий день.
Вузол пока не викликає ніякого дискомфорту,але я його бачу візуально і деколи під час сну дискомфорт сторонього тіла в ділянці шиї.На мою думку є сенс пролікуватись малоінвазивним способом - операцію я встигну зробити завжди!. Мені говорили лікарі не робити нічого тільки контролювати.Але жити і постійно думати, що з ним росте чи ні,перероджується чи ні - це означає, що я буду жити в очікувані операції! Наскільки я зрозуміла медикаментозного ліуквання вузлів немає!? Ваша думка.

З повагою.

Ответ:

Так, дійсно, реального консервативного лікування вузлів немає.
Операцію можна зробити за бажанням, якщо Вас буде турбувати сам вузол, або ж нав'язлива думка про нього. Так що лікарі мали рацію - не має потреби поки щось робити. Просто контролюйте раз на півроку УЗД. Та, при можливості, покажіть скло цитологам в Києві.
0 Да Вы считаете ответ полезным?

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
О проекте
Список меднаправлений находится на главной странице. С этого раздела посетители начинают поиск необходимой информации. Здесь размещены клиники, болезни, лаборатории, диагностические центры, статьи.
© Medicina.ua 2005—2024. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?

Если Вы — посетитель, регистрация на портале позволит Вам создать свою персональную страницу с различными сервисами, с которой смогут ознакомиться врачи. А сейчас после регистрации Вам доступно создание новых тем и активное участие в обсуждении на форуме.

Если Вы — врач, то после регистрации Вы сможете консультировать посетителей портала, а также найти потенциальных пациентов.

Для добавления вопроса в разделе «Консультация» регистрация не требуется.