Вопрос посетителя 'Олександр' №77588

 
Олександр, Кам'янець-Подільський

Вопрос:

Доброго дня!

Моїй мамі (64 роки) зробили комп'ютерну томографію. Висновок такий: КТ-ознаки остеоми лобної кістки, кісти лівої гайморової пазухи, початкових атрофічних процесів речовини головного мозку.

Мама жаліється на біль лівого ока, причому обстеження у окуліста не виявли ніяких вад крім зменшеної кількості сльози. Також, останім часом почастішали головні болі та відчувається шум у вухах, запаморочення.

У тексті КТ ймовірна остеома описана так: На внутрішній поверхні лобної кістки праворуч визначається утворення високої оптичної щільності (кісткова структура) з доволі чіткими контурами 12х7х5 мм за розміром.

Кіста лівої гайморової пазухи описана так: На дні лівої гайморової пазухи визначається гомогенне гіподенсивне утворення округлої форми з чіткими контурами та рідинним вмістом 20х19х16 мм за розміром.

Яке з цих утворень може давати наведені симптоми та які засоби лікування можна використовувати у даному випадку?

Місцеві спеціалісти говорять про невідворотність оперативного втручання але можливо є інші методи лікування?

Дякую!

Ответ:

Уважаемый Александр,
советую вам приехать на консультацию в Институт нейрохирургии.
В случае когда стоит вопрос об оперативном вмешательстве, лучше всего снимки видеть. Возможно понадобиться дообследование.
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Олександр, Кам'янець-Подільський

Вопрос:

У мене є eFilm з відеозаписом КТ. Чи можна його Вам надіслати для уточнення необхідності оперування?

Ответ:

Да, снимки можете выслать через файлообменник в виде архива, мой email zolotoverkh_alex@yahoo.com
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Олександр, Кам'янець-Подільський

Вопрос:

Дякую! Надіслав знімки поштою.
Олександр, Кам'янець-Подільський

Вопрос:

Пане Олександр,

Мали шанс переглянути надіслане відео?

Ответ:

Так, знімки переглянув, на знімках дійсно скоріш за все остеома чи псамоматозна менінгеома. Пухлини ці доброякісні, при такій локалізаціїї подібних симптомів давати не можуть. У віці 64 роки подібні утворення ростуть дуже повільно, тому за ними здебільшого спостерігають, СКТ раз на пів року, рік.
Симптоми може викликати кісти в гайморовій пазусі, порушуючи відтік сльозної рідини, але це вже треба звертатися до ЛОРа.
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Олександр, Кам'янець-Подільський

Вопрос:

Дуже Вам дякую!
Оля, Хмельницький

Вопрос:

Доброго Дня.
Моєму сину 7 років, сьогодні зробики контрольне КТ, Права нирка- гіподенсивне утворення з ріддиним вмістом передньої губи, 48мм в діаметрі, деформує миску.

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


