Вопрос посетителя 'Оксана' №144589

 
Оксана, Хуст

Вопрос:

Добрий вечір.
Мене уже півтора року раз у місяць можливо рідше турбують болі біля анального отвору. Маю сидячу роботу і часті запори. Ходила до хірурга одного разу знайшли маленьку тріщину і шишечку, потім ще раз ходила теж була шишечка внутрі. Буває інколи таке, що ввечері я відчуваю, десь пів сантиметра вглибину від анального отвору шишечку, а зранку вже її нема. Ходила на колоноскопію виявили невелику ерозію, але ліки ніякі не призначили. Тиждень тому ходила до проктолога сказав що не бачить сильно збільшених геморидальних вузлів і приписав мені лікування:
1. Таблетки Нормовен 1 т. 3 рази на день
2. Свічки Анузол 1 свічка вранці
3. Ванночки з кори дуба і ромашки 2 рази на день
4. Мазь проктозан нео ввечері
Це лікування на місяць. Я вже приймаю 5 днів, але у мене вдень тягне низ живота і не сильні болі біля анального отвору, а сьогодні болі посилилися і я в душі нащупала невеличку шишку на сантиметр вглиб анального отвору. Що робити, це лікування не допомогає?

Ответ:

Доброго вечора, Оксано.
За вашим описом, у вас виник тромбоз проміжного гемороідального вузла.
Лікування вам призначили абсолютно адекватне. Однак ви його отримуєте лише 5 днів, тому було б варто пройти весь курс, перш ніж думати про його неефективність.
0 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Однак я вважаю, що було б доцільно провести невелику корекцію лікування.
Вам необхідно нормалізувати роботу кишечника - досягти щоденного випорожнення м'яким вмістом. Для цього, крім дієти та адекватного споживання води, можна використовувати софтенери (Форлакс, Мукофальк), мінеральні масла, або інші послаблюючі засоби не подразнюючоі діі.
Для полегшення евакуаціі кишкового вмісту, можете застосувати гліцеринові свічки або водно-жирові клізми.
0 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Також мені здається, що свічки Анузол було б краще замінити на мазь Долопрокт, або ж двічі на день коистуватись маззю Проктозан нео.
Після регресу тромбозу, з урахуванням досить частих загострень захворювання, варто розглянути варіанти малоінвазивного лікування геморою. Динаміка хвороби свідчить про те, що лише консервативного лікування замало.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Оксана, Хуст

Вопрос:

А почему шишка вилезла на 5 день лечения? И что мне делать с єрозией?

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


