Вопрос посетителя 'Василь' №142504

 
Василь, Івано-Франківськ

Вопрос:

Доброго дня. 3 дні назад замітив виділення слизу з анального отвору /невелика кільсть/, крові немає. Слиз без кольору і запаху, виділяється безпосередня перед випорожненням. Живіт не турбує, травлення нормальне, запорів немає, свербіж відсутній. Перед цим довго хворів на простуду (1,5 міс), робив флюрографію (легені чисті). Чи може це бути якось повязане з ліками які приймав, використовував переважно травяні (мнімізував хімію), також частково лікувався народними методами. Можливо це якось вплинуло? Порадьте щось, дуже вдячний.

Ответ:

Доброго дня, Василю.
Періодичне виділення слизу може бути варіантом норми. Як правило, воно є наслідком порушень роботи шлунково-кишкового тракту, особливостей харчування або вживання ліків.
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Якщо виділення слизу буде тривати, то це є приводом для обстеження товстої кишки. Вам треба звернутись до проктолога для повноцінного огляду до обстеження товстої кишки. Оптимально було б зробити колоноскопію - в цьому випадку оглядається вся товста кишка і питання щодо її патології знімаються або з`являється точний діагноз. Менш інформативним методом дослідження, хоча і більш доступним, є іригографія.
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Не думаю, що у вас є серйозний привід турбуватись. Відсутність болю, домішок крові та інших симптомів захворювання кишківника свідчить про доброякісний характер виділення слизу.
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Добрий день Василь. Виділення слизу із прямої кишки - це нормальний, фізіологічний процес. Часто людина не помічає таких виділень. Але якщо кількість слизу велика і ці виділення постійні, то в такому разі є привід для занепокоювання.
0 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Частіше за все виділення слизу із прямої кишки спостерігаються при запальних захворюваннях товстої кишки, поліпах і пухлинах товстої кишки, явищах дисбактеріозу і т.д.
0 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Не виключаю можливість того, що виділення слизу пов'язані з перенесенним захворюваннях дихальної системи. Хоч ви стверджуюте, що "хімії" багато не приймали, однак лікувались довго і це могло привести до певних змін в товстій кишці з розвитком надмірного утворення слизу.
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Тому для того щоб розібратися у істинних причинах вашого стану я бі хотів вам порекомендувати пройти адекватне обстеження. Починати його потрібно з консультації кваліфікованого проктолога. Після цього оптимальнім буде виконання фіброклоноскопії з обовязковим оглядом термінального (кінцевого) відділу тонкої кишки. Удачі.
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
О проекте
© Medicina.ua 2005—2022. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


