Вопрос посетителя 'Ольга' №142387

 
Ольга, Луцьк

Вопрос:

Доброго дня!
Звертаюсь до Вас за допомогою, бо маю проблеми з випорожненнями.
Близько півроку тому сильно отруїлась, і рвала, і проносило. Після того відчувала, що при випорожненнях є кров. Проктолог на огляді побачив анальні тріщини (не дуже глибокі, тому не такі страшні). Використовувала "Постеризан" внутрішньо, "Локоїд" кругом анального отвору, бо теж турбував свербіж. 2 тижні було ніби краше, потім майже так само. Тепер турбує сильний свербіж кругом анального отвору (вночі мимоволі розчесую) :( Інший лікар рекомендувала Метилурацил свічки і Троксевазин кругом. Вже не знаю чим мазати, кого слухати, а проблема не вирішується ... Взагалі планую вагітність, через що ще більше хочеться всього цього позбутись. Рада була б почути Ваші рекомендації загалом, і можливо зокрема по харчуванню. Випорожнення щодня, але не надто м'які. Дякую за увагу.

Ответ:

Доброго дня, Ольго.
Вам варто звернутись на консультацію до дерматолога, оскільки перианальний дерматит в переважній більшості випадків є саме дерматологічною, а не хірургічною, проблемою.
Проктолог вас оглядав і проктологічні захворювання як причину свербіжа виключив. Тепер вам потрібен грамотний дерматолог, який визначить причину симптомів та призначить адекватне лікування.
0 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

З урахуванням тривалого застосування вами численних лікарських засобів, також не можна виключити алергічний характер дерматиту.
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Ольга, Луцьк

Вопрос:

Дякую за відповідь. Зорієнтували куди звертатись. Дуже дякую за консультацію!

Ответ:

Добрий вечір Ольго. Такий значний свербіж, подразнення шкіри навколо анального отвору частіше за все є проявом дерматологічних захворювань.
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Безумовно, що вам потрібно відвідати кваліфікованого дерматолога для уточнення причин вашого стану. Однак той факт, що у вас було отруєння, діарея і виділення крові потребує уточнення стану вашої товстої кишки.
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

З огляду на це я би хотів вам порекомендувати повторно звернутися на консультацію до кваліфікованого проктолога ( краще у Луцьку обласну лікарню) + провести фіброколоноскопію з оглядом термінального відділу тонкої кишки.
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
О проекте
© Medicina.ua 2005—2022. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


