Вопрос посетителя 'Лілія' №32128

 
Лілія, Київ

Вопрос:

Добрий день, Володимир Вікторович. Моїй донечці 3 рочки, на правому очку на верхній та нижній повіці вискочив халязіон. Порадьте, що робити щоб він пропав! Нам лікар приписала капельки Тобрадекс, еритроміцинову мазь, та мазь колларголову 5% для компресів (але казала що мазати і в очко за нижню повіку і на компрес). Мені казали, що та мазь дуже сильна і я переживаю щоб не зашкодила очкові! Пока нею не користувалась. Що ви порадите зі свого досвіду? Наперед вдячна за відповідь!

Ответ:

Шановна Лілія, добрий день! До Вашого відома хочу пояснити, що халязіон - це хронічне проліферативне запалення хряща повіки навколо його сальної (мейбомієвої) залози. Саме через запальну природу захворювання та можливі його інфекційні чинники місцево застосовують протизапальні та антибактеріальні препарати (серед них Тобрадекс та еритроміцин). Призначене Вашій дитині колоїдне срібло (колларгол) використане у максимальній рекомендованій для місцевого очного прийому концентрації має антисептичні властивості. Як місцевий протизапальний та розсмоктуючий засіб в лікуванні халязіону добре себе зарекомендувала очна форма 1% жовтої ртутної мазі, яку слід закладати за повіки та смазувати шкіру в ділянці їх розташування до 3-х разів на день. Зазвичай на фоні регулярного прийому комбінації препаратів які Ви використовуєте та жовтої ртутної мазі халязіони повністю проходять. Проте в деяких випадках залишається ділянка ущільнення, що може потребувати необхідності додаткових лікувальних засобів. Як варіант таких засобів можна використати ін"єкцію в ділянку халязіону розчину кортикостероїду. Якщо консервативним лікуванням не вдається розсмоктати халязіон, проводиться його хірургічне видалення. З повагою, В.В.
9 Да Вы считаете ответ полезным?
Лілія, Київ

Вопрос:

Дуже вдячна за вашу оперативну відповідь!!!
Володимир Вікторович, хочу уточнити по схемі лікування. Прописано лікарем Тобрадекс - 3 рази в день, еритроміцинова мазь - 2 рази, колларголова мазь -1 раз на ніч. Так 10-14 днів, перерва, при потребі повторяєм курс. До цього всього додати 1% жовту ртутну мазь 3 рази? Через які проміжки часу після еритром.мазі? Ртутну мазь роблять по рецепту чи її можна купити свобідно в аптеці? Дякую за відповідь.

Ответ:

Шановна, Лілія! Перш за все слід з"ясувати скільки днів Ви вже вживаєте ліки за прописаною схемою. Зазвичай її тривалість становить 7-10 днів. Цього терміну достатньо для визначення ефективності призначеної терапії. У разі, якщо тривалість лікування по схемі тобрадекс + еритроміцинова мазь становить 5 днів, то останню можна відмінити (оскільки в цій схемі присутні 2 антибіотики) замінивши її жовтою ртутною маззю. Дійсно остання виготовляється за рецептом лікаря в якому слід вказати, що це очна мазь. Рекомендована частота її використання у ранньому дитячому віці становить 3 рази на день. З повагою, В.В.
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Лілія, Київ

Вопрос:

Володимир Вікторович, добрий день. Прокапала 2 курсами по 7 днів каплями Тобрадекс особливих змін не помітила. Зробила перерву, нічого не робила, халязіон на верхній повіці почервонів та надувся, на нижній просто гулька. Була в офтальмолога , попросила виписати мені рецепт на жовту ртутну мазь як Ви мені радили, прийшла в аптеку , а там сказали , що її тепер не роблять, препарати ртуті знято з виробництва, так пояснили. І що Ви мені порадите? Може Ви знаєте аптеку в Києві де її ще роблять? Лікар (вже була в іншого, розказала їй про попереднє лікування) лікар прописала інші каплі Фармадекс (вони гормональні), перші 4 дні капати по 5-6 раз на день в кожне очко, наступні 6 днів 3 рази на день. Або розсмокчеться, або прорве. Якщо без змін то треба видалять. Чи це не забагато так часто використовувати гормони для маленької дитини? Чи це ефективно буде відносно халязіона? Наперед вдячна за відповіді!
Врач Красуцкий Виктор Иосифович Красуцкий Виктор Иосифович
Офтальмолог
Офтальмолог детский

Ответ:

Шановна Лілія! Кортикостероїди, які Ви використовуєте, мають лише місцеву дію. Якщо позитивна динаміка на фоні лікування відсутня, то проводять хірургічне видалення халязіону.
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Лілія, Київ

Вопрос:

Дякую, Віктор Йосифович за відповідь. Поки чекала на відповідь лікара, нічим не капала, верхній халязіон почервонів, потім припухла верхня повіка, халязіон спустився вниз до війок і надувся та появляється жовта головка. Враження, що скоро прорве. Що можна використовувати для пришвидшення цього процесу проривання. Щодо кортикостероїдів усі лікарі казали, що каплі мають тільки місцеву дію, але це не так, у вересні коли я їх капала вперше 7 днів, через якийсь час помітила в донечки на ногах внизу виросло волосячко майже як у дорослого густе і чорняве, спереду більше, з-заду - менше. Була в ендокринолога- ніхто толком нічого не міг сказати, казали відхилень нема від норми. Прокапала другим курсом 7 днів. Пройшов місяць перерви і волосся поменшало....Тому я це повязую все таки з кортикостероїдами! Тому запитувала чи можна так часто застосовувати такі каплі! Третім етапом їх не капала. Розповіла для загальної інформації. Ще раз дякую за відповідь.
Оксана, Тернополь

Вопрос:

Доброго дня! У мене на нижній правій повіці був ячмінь але через деякий час утворився холязіон який мене болів і посіпував. Лікар призначив мені Максітрол, таблетки цетрин та еротроміцин в таблетках. і через декілька днів мене перестав боліти і посіпування не було, але холязіон досить великий і ще червоний, з середини видно жовту крапку але вона глибокого. Підкажіть як дальше лікувати, і як саме можна розсмоктати холязіон.

Ответ:

Доброго дня, Оксано! З Вашої розповіді можна припустити, що в ділянці ниньої повіки був запальний процес, який в рузультаті лікування перестав боліти, але залишив після себе щільний вузлик. Такий стан пов'язаний з так званим осумкуванням зони запалення. На жаль 100% ефективних способів консервативного лікування такого затвердіння нема. Можна спробувати втирання 1% жовтої ртутної мазі в ділянку затвердіння. У противному випадку знадобиться хірургічне лікування.
2 Да Вы считаете ответ полезным?
Врач Красуцкий Виктор Иосифович Красуцкий Виктор Иосифович
Офтальмолог
Офтальмолог детский

Ответ:

Доброго дня! Щодо лікування можна розглянути введення в капсулу протизапальних препаратів (дипроспан, кеналог) або хірургічне видалення халязіону.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
светлана, київ

Вопрос:

у мене проблема. ось вже 3 місяці як в мене не виліковується халязіон. спочатку це були маленькі безболісні гульки : одна за нижньою повікою, інша на верхній. лікар виписав мазь тобрадекс. після цього верхня та нижня повіки напухли, і залишалися у такому стані тиждень. порадили припинити використання цього препарату. згодом виписали каплі дексометозон, флоксал, мазь гідрокартизон, радили вигрівати лікувала таким чином 2 тижні і все безрезультатно. була деяка перерва у лікуванні, після якої мені виписали каплі тобрадекс та тетракцилінову мазь так само з вигріванням. лікування безрезультатне. до того ж окрім цих двох гульок на нижній повіці утворилися ще дві. пішла до іншого лікаря. він ввів на нижню і верхні повіки дипроспан і виписав каплі макситрол. і теж безрезультатно. я в паніці. що робити? взагалі чи правильним було лікування? зараз кажуть про операцію тобто про видалення. яким чином вона робиться? чи залишаться в мене шрами? чула про лазерне видалення халязіону, чи роблять його в Україні, якщо так то де, дуже чекаю на вашу відповідь. дякую
Наталя, Трускавець

Вопрос:

Вискочив внутрішній ячмінь, купила ртутну мазь, а чи можна нею мастити око якщо я годую груддю - дитині 1 місяць??? Як часто змащувати і чи можна накладати на внутріню сторону повіки???
володя, Львів

Вопрос:

Добрий день Володимир Вікторович дайте будьласка пораду в мене птоз і на цьому ж оці халязіон чи можна робити операцію на птоз і зразу висікти халязіон буду дуже вдячний за пораду
володя, Львів

Вопрос:

я маю на увазі коли я буду робити операцію на птоз чи лікар зможе висікти хользіон птоз і холязіон на одному оці дякую
Врач Красуцкий Виктор Иосифович Красуцкий Виктор Иосифович
Офтальмолог
Офтальмолог детский

Ответ:

Доброго дня! Так, видалення халязіону та операція з приводу птозу може виконуватись одночасно.
3 Да Вы считаете ответ полезным?
Галина, Івано-Франківськ

Вопрос:

Добрий день. Сину 1рік і 11міс. Халязіон верхніх і нижніх повік обох очей. Появились халязіони після перенесеного вірусного захворювання: у квітні -грип, в липні - ангіна , після останньої вони стали дуже помітними. Призначено лікування, тобрекс - 4р.на день, 7 днів, флоксал - на ніч, 10 днів, сухе тепло. через 2 дні лікування припинили через алергію на антибіотики, продовжували гріти 3 дні, промивали відваром ромашки та календули. Халязіони зменшились, на верхніх повіках майже непомітні зовні. На нижній повіці халязіон став дуже округлим, ніби мав "прорвати", видно цяточку жовто-білу. Зараз тільки промиваємо очка, халязіони не збільшуються, навіть стали менші. Що могло спровокувати їхню появу? У сина ще дисбактеріоз субкомпенсована форма, лікували екзему суху. Гельмінтів нема, лямблій також, аналіз крові - в нормі. На що ще звернути увагу, як далі правильно продовжувати лікування, чи потрібно, щоб халязіони "прорвало", чула, що тоді їх точно треба видаляти разом з капсулами? Лікар казала, що це може бути через імунодифіцитні стани, спричинені якоюсь інфекцією в організмі, що це можуть бути за інфекції, які ще аналізи треба здати?Дякую.
Врач Красуцкий Виктор Иосифович Красуцкий Виктор Иосифович
Офтальмолог
Офтальмолог детский

Ответ:

Здравствуйте, Галина! Вам необходимо обратиться за консультацией и лечением к иммунологу.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Іванна, Яремче

Вопрос:

Доброго дня, підскажіть ,де можна придбати жовту ртутну мазь,наперед вдячна
Іванна, Яремче

Вопрос:

Доброго дня, підскажіть ,де можна придбати жовту ртутну мазь,наперед вдячна

Ответ:

Шановна Іванно, цю мазь готують за рецептом лікаря в аптеці,де є рецептурний відділ, тобто, в державній аптеці.
4 Да Вы считаете ответ полезным?
Врач Красуцкий Виктор Иосифович Красуцкий Виктор Иосифович
Офтальмолог
Офтальмолог детский

Ответ:

Добрий день, Іванно! Інформації немає. Зверніться у довідкову службу оптичної мережі.
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Вікторія, Львів

Вопрос:

Добрий день! В моєї донечки, їй 1 рік і 11 міс., холязіон на двох очках, на нижніх повіках є почервоніння, всередині видно білі цятки. Лікар направив на операцію. Скажіть, будь-ласка, наскільки складною є така операція і скільки часу дитина буде під наркозом? Дякую.

Ответ:

Шановна Вікторія! Вам необхідно звернутися на консультацію до педіатра (виключіть глистні інвазії) та імунолога. На фоні проведення загальноукріплюючої терапії у дітей нерідко відмічають позитивну динаміку, а от при слабкому імунітеті не виключено повторне виникнення халязіону, навіть після хірургічного втручання.
4 Да Вы считаете ответ полезным?
Данил, Шостка

Вопрос:

Заболевание: покраснение глаза, небольшая отечность под глазом, белая пленочка перед глазом. Назначили тобрекс по 2 к. 6 раз и макситрол по 2 к. 6 раз и мазь корнерегель на ночь 5-7 дней. Можно ли комбинировать все три препарата? Не много ли антибиотиков организму?

Ответ:

Здраывствуйте, Даниил. Заочно невозможно корректировать лечение, т. к. доктор не может правильно оценить тяжести состояния, не видя пациента. Данные препараты можно сочетать, интервал между закапываниями разных лекарств должен быть не менее 15 мин, Корнерегель капайте последним. Желаю скорейшего выздоровления!
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Здравствуйте! Такая комбинация допустима, так как в общий кровоток глазные капли попадают в микродозах, поэтому нагрузки на Ваш организм никакой нет.
2 Да Вы считаете ответ полезным?
Оксана, Львов

Вопрос:

У моей дочери 2 года и 3 месяця- халязион верхней и нижней повек левого глаза. Лечим окло 3 месяцев, назначили удаление под загальним н6аркозом. Насколько ето беспечно, и какие гарантии что он не повторится?

Ответ:

Здравствуйте, Оксана. Хотя удаление халязиона несложная операция, нет ни одной операции абсолютно безопасной, особенно, если речь идет об общем наркозе (у детей данные операции выполняются именно под общей анестезией). Касательно гарантий об отсутствии рецидива, то хирургический метод, как и любой другой, не может на 100% это гарантировать. Желаю успешной операции!
1 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Здравствуйте, Оксана! Халязион (воспалительный процесс век) возникает на фоне снижения иммунитета и хирургическое удаления халязиона не может гарантировать рецидив в дальнейшем. На фоне общеукрепляющего лечения у детей нередко происходит рассасывание халязиона. Обратитесь за консультацией к педиатру, иммунологу.
2 Да Вы считаете ответ полезным?
Анна, Ужгород

Вопрос:

Протягом трьох місяців мене турбує посіпування правої повіки. Підскажіть як мені з цим вппоратись. Лікар каже.що це нервове.В мене шийний остеохондроз.і є затримка крові в мозку. Це показало очне дно. Що поратите?

Ответ:

Шановна Анна. Слід зайнятися лікуванням шийного остеохондрозу (спосіб лікування порадить невролог з урахуванням індивідуальних особливостей). Крім того, приймайте рослинні заспокійливі засоби - валеріана, пустирник, піон, "Фітосед". Бажаю здоров'я.
2 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Шановна Анна! Необхідна консультація вертебролога, ЛФК, консультація невролога.

2 Да Вы считаете ответ полезным?
Ирина, Изяслав

Вопрос:

Доброго дня! У моєї донечки в 5 років вперше з'явився халязіон - видаляли оперативним шляхом під загальним наркозом, зараз їй 6,5 років і знову зіштовхнулися з цією проблемою, але вже на іншому оці, спробували лікувати усіма можливими способами, але знову ефекту нуль тож призначили операцію. Але знову робити загальний наркоз дитині не хочеться, як бути не знаю. Розкажіть як проходить операція якщо робити під місцевим знеболенням - для анастезії робиться укол чи можливо якісь знеболюючі краплі?

Ответ:

Шановна Ірина! Найчастіше у дітей халязіон виникає при знижені імунного захисту. Тому лікування має бути не лише місцевої дії (те, що призначає офтальмолог), а й загальної, імуномоделюючої (порадьтеся з педіатром, гастроентерологом, імунологом). Така терапія сприяє розсмоктуванню халязіона. Бо хірургічне видалення не гарантує відсутності рецидивів у подальшому.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Ірина, Львів

Вопрос:

Доброго вечора! В моєї донечки (1 рік 7 міс.) появилася гулька під нижньою повікою. Лікар подивилася і сказала що закупорка судин (я так розумію, що це халязіон), і що потрібно видаляти хірургічним методом. Я попросила лікування. Виписала нам Флоксал (3 р/д) і Бетадин (3р/д). І сказала, якщо не буде ніякого покращення, через тиждень приїхати вирізати. Підскажіть чи ці ліки можуть допомогти і чи можливо за тиждень добитись якогось результату? Якщо оперувати що на рахунок наркозу? Яка то процедура? Бо лікар сказала що нічого страшного. Переживаю за емоційний стан дитини.

Ответ:

Шановна Ірина. не варто поспішати з оперативним лікуванням. Застосовуйте призначені препарати, якщо халязіон не зменшиться, зачекайте декілька місяців, у дітей часто ця хвороба минає без лікування.
2 Да Вы считаете ответ полезным?
Ірина, Львів

Вопрос:

Дякую за відповідь!
Як визначити що іде процес покращення? Можливо внутрішньо ще потрібно щось приймати для імунітету? І що на рахунок прогулянок на вулиці? Бо інколи після прогулянки гулька стає більшою або червонішою (ну не завжди звичайно).

Ответ:

Шановна Ірино! Найчастіше халязіон виникає при зниженні імунітету. Тому хірургічне лікування не гарантує відсутність рецидивів у подальшому. Зверніться до педіатра і імунолога щодо загального, зміцнюючого імунітет лікування. У дітей така терапія дозволяє вирішити проблему.
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Марія, Львів

Вопрос:

Скажіть будь ласка, на нижній повіці гулька 3роки.зараз почала збільшуватися. Що це може бути?

Ответ:

Шановна Марія! Вам необхідно на огляд до офтальмолога (халязіон? кіста кон’юнктиви? та інше). Заочно визначити діагноз не можливо.
2 Да Вы считаете ответ полезным?
Марія, Львів

Вопрос:

дякую!
Марія, Львів

Вопрос:

дякую!
Оля, Рівне

Вопрос:

Доброго дня! Донечці 1 рік, спостерігалось незначне почервоніння верхньої повіки близько 2 місяців, виднілось при денному світлі, коли дитина спала, потім з"явилась незначна припухлість цієї ділянки повіки, поставили діагноз блефарит і приписали мазь Тобрадекс, користувались 2 тижні, після візиту до лікаря (потрапили до іншого) поставили діагноз халязіуми верхньої повіки (при огляді на внутрішній стороні повіки виднілись 2 жовті плямки, не тверді, як сказала лікар ще не дозрілі). Призначили мазь календули і краплі уніфлокс або флоксал. Питання: 1. Чи потрібно робити перерву між прийомами Тобрадексу і краплями? 2. Я придбала уніфлокс, в інструкції пише, що не призначений дітям до 3 років, а нам 1, як бути?
Оля, Рівне

Вопрос:

Сьогодні були ще в одного лікаря, підтвердила діагноз халязіон, нарахувала їх 3. Сказала капати 3 рази на день Уніфлокс і на ніч мазати око Флоксалом. Сказала, що 99,9% нам це не допоможе і ми пацієнт хірургії, що не потрібно затягувати з халязіонами, бо можуть прогнити повіки. Дала нам 2 неділі. Скажіть, будь-ласка, чи варто нам так поспішати, адже дитині всього 1 рік. Халязіони діагностуються тільки при вивертанні і натягуванні повіки,ззовні горошинок не видно, тільки легка припухлість і почервоніння повіки. Можливо порадите ще якісь консервативні методи лікування. Дякуємо.

Ответ:

Шановна Ольго! Між призначеними препаратами перерву робити не потрібно, лікування має продовжуватися. Відносно використання уніфлоксу, ми би все таки радили придбати флоксал (офтаквікс) - це антибактеріальні краплі, які призначають на першому році життя. Халязіон виникає на фоні послаблення імунітету, тому рекомендуємо Вам звернутися до педіатра відносно загальноукріплюючої терапії.
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Іра, Тернопіль

Вопрос:

Доброго дня!Моїй донечці 1 рік і 5 місяців виявили халязіум.Спочатку сказали що це ячмінь назначили мазь Тобрадекс ніякого результату не дало сказали мастити нею далі до місяця.Я нею користувалась 10 днів і звернулась до іншого лікаря і він це виявив.Спокійно сказав робим операцію щоб було простіше але я не согласилась і прописав мазьГідрокортизон.я не знаю що робити дитина дуже маленька і не спокійна і як вона перенесе наркоз?Що б ви порадили робити можливо почекати з операцією і ще пробувати щось?

Ответ:

Шановна Ірино, використовуйте гідрокортизонову очну мазь на протязі 10 днів на шкіру повіки 3 раза на день. Не поспішайте з операцією, у дітей такого віку халязіон може поступово зникнути самостійно протягом декількох місяців. Бажаю одужання!
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Іра, Тернопіль

Вопрос:

А потрыбно робити перерву я користувалась тобрадексом 10 дныв.Мені казали цю мазь закладати в середину.Це насправді потрібно на повіку?якщо чекати це не нашкодить дитині?Більше не викине?

Ответ:

Шановна Ірино! Халязіон - це запалення мейбомієвої залози з подальшим формуванням закапсулованого гнійного утворення , яке найчастіше виникає при зниженні захисних сил організму ( імунітету ) . Тому рекомендуємо Вам звернутися на консультацію до педіатра і імунолога , а також виключити захворювання шлунково-кишкового тракту , глистні інвазії і хронічні джерела інфекції . За результатами досліджень Вам призначать загальнозміцнювальну терапію, на фоні якої у дітей нерідко відзначають позитивну динаміку ( розсмоктування халязіона ) .

1 Да Вы считаете ответ полезным?
Іра, Тернопіль

Вопрос:

потрыбно робити перерву 10 днів після користування Тобрадексом(користувались 10 днів нею і сказали 10 днів перерва і класти Гідрокортизон).Закладати мазь в середину повіки чи зверху на повіку на цей горбочок.Дякую

Ответ:

Шановна Ірино, робіть перерву і змащуйте гідрокортизоновою мазью шкіру повіки.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Іра, Тернопіль

Вопрос:

Вибачте що надоїдаю вам!Є Гідрокортизон ПОС і Гідрокортизон що краще?Чи це одне і те ж?
Іра, Тернопіль

Вопрос:

Вибачте що надоїдаю вам!Є Гідрокортизон ПОС і Гідрокортизон що краще?Чи це одне і те ж?

Ответ:

Добрий день! Це один і той самий препарат, лише різні торгові марки.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Юлія, Луцьк

Вопрос:

Доброго вечора! Тиждень назад почала набрякати верхня повіка і почалось сильне запалення. Поставили діагноз халязіон. Лікувала тобрекс мазь і краплі. Лікар відразу однозначно направив на операцію хоча зараз бачу що халязіон хоче сам прорвати на зовні повіки. Що мені робити в такому випадку? Чи варто тоді оперувати? Вагаюсь дуже. Дякую

Ответ:

Шановна Юлія! Вирішують питання щодо хірургічного видалення халязіона через місяць після його виникнення (на фоні протизапальної терапії).
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Юлія, Львів

Вопрос:

Добрий день!У дочки 1,3міс.прорвав халязіон,промиваємо фурациліном та капаємо окомісти,що ще можна робити?Боремося з халязіонвмт пятий місяць.Загальний аналіз крові показав високе шое-35,гемоглубін-105,решта показників в нормі,чи спричинене високе шое халязіоном?і чи можна вживати внутрішньо якісь антибіотики шоб халязіон не запалювався?

Ответ:

Шановна Юлія, продовжуйте призначене місцеве лікування. Причиною рецидиву халязіону може бути зниження імунітету, наявність вогнищ хронічної інфекції ( про це свідчать зміни показників крові).Зверніть увагу на ці загальні проблеми в організмі Вашої дитини.Зверніться до педіатра для призначення лікування. Бажаю одужання!
0 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Шановна Юліє! Заочно проводити лікування некоректно, тому рекомендуємо Вам звернутися на огляд до лікаря за місцем проживання.
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Ольга, Калуш

Вопрос:

Донечці 2,5 роки.Лікували халязіон верхньої повіки 3 місяці Тобрадексом,клуб інших та маззю тобрадекс.Спочатку трохи зменшувалося,та після перерви в 2тижні гулька збільшилася та почервоніла.Лікар сказала видаляти,чи можливе продовження лікування чи все таки вирізати?
Ольга, Калуш

Вопрос:

Скажіть ще будь ласка чи можна гріти халязіон в нашому випадку,а ще капали капельками калію йодит

Ответ:

Добрий день, Ольга. При запаленні халязіона теплові процедури протипоказані. Продовжуйте протизапальну терапію краплями або маззю з антибіотиком напротязі 7-10 днів. Зверніть увагу на стан імунітету дитини, за призначенням педіатра приймайте полівітаміни в віковій дозі та рослинні препарати для покращення імунітету. Краплі Калій йодит не ефективні в лікуванні халязіону. Бажаю одужання!
2 Да Вы считаете ответ полезным?
Ольга, Калуш

Вопрос:

Вибачте,що турбую,але маю питання.Підкажіть будь ласка якими краплями капати,ми вже викапали 2 флакона Тобрадексу та 1 -тобрекс.,та 2 тюбика мазі тобрадекс.Це на протязі 3 місяців.Чи не буде в дитини привикання до них.Може попробувати щось інше,чи продовжувати,порадьте будь ласка.Дякую!

Ответ:

Шановна Ольга! За консультацією зверніться в Охматдит (або Центр мікрохірургії ока). Нерідко на фоні загальноукріплюючого лікування відбувається розсмокчення халязіону. Крім того, будь-які, запальні процеси повік свідчать про зниження імунітету (глистні інвазії, кишкові розлади, недостатнє вживання вітамінів та інше). Тому спочатку проконсультуйтесь у педіатра, бо хірургічне видалення халязіону не запобігає рецидивам у подальшому.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Меланія, Львів

Вопрос:

Доброго дня.
Донька має заїду в кутику рота. Вона вже гоїться, але упродовж кількох днів це зараження поширилося на повіку (донька рознесла інфекцію пальцями). Тетрациклінова й офлокаїнова мазь не допомогли. Є ще сірчана мазь, але не впевнена, що вона не спече шкіру повік.
Чим варто скористатися в домашніх умовах? Що порадите?
Меланія, Львів

Вопрос:

Доброго дня.
Донька має заїду в кутику рота. Вона вже гоїться, але упродовж кількох днів це зараження поширилося на повіку (донька рознесла інфекцію пальцями). Тетрациклінова й офлокаїнова мазь не допомогли. Є ще сірчана мазь, але не впевнена, що вона не спече шкіру повік.
Чим варто скористатися в домашніх умовах? Що порадите?

Ответ:

Здравствуйте! Рекомендуем Вам применять цинковые капли или цинковую мазь, и капли флоксал. Но лучше, все-таки, показаться офтальмологу по месту жительства.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Ірина, Хмельницький

Вопрос:

Доброго дня. Вже майже як два місяці назад мені зробили операцію на птоз повіка. Моя повіка досі опухша, іноді поколює. з вигляду око стало менше. Чи це нормально? Скільки повинно пройти часу щоб побачити остаточний результат?

Ответ:

Доброго дня. Ірина. Найбільш ефективно пластикою повік займаються в інституті очних хвороб ім. В. П. Філатова м. Одеси. Зверніться на консультацію саме в цей лікувальний заклад у відділення пластичної та реконструктивної хірургії. Бажаю здоров'я!
0 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Шановна Ірино! Ці питання Вам необхідно задати хірургу, який проводив операцію.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Лілія, Вінниця

Вопрос:

Доброго дня!
Цікавить таке питання , у мене на верхній повіці лівого ока з'явився халязіон, мене прооперували, видалили його, але після операції пройшло уже 3 тижні, але гулька так і залишилась.
Що ви можете порадити в такому випадку?

Ответ:

Шановна Лілія. Зверніться до Вашого хірурга. Після огляду буде призначена протизапальна терапія або фізіотерапевтичні процедури. Бажаю одужання!
2 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Шановна Ліліє! Вона поступово зникне, але не раніше ніж через 2-3 місяці.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Ірина, Івано-Франківськ

Вопрос:

Доброго дня! В моєї дочки 2.5р 4 місяці тому робили операцію по видаленню холязіона. Все було добре, але 2 тижні тому в неї почервоніли повіки і ми звернулись до офтальмолога і він поставив діагноз коньюктивіт але згодом ч/з 3 дня повіка стала ще червоніша і лікар сказав що на лівому оці є знову маленький халязіум. і призначив каплі Максідекс по схемі після закінчення ампулу дипроспан закапувати в око протягом 2 годин. Також здавали аналізи: знайшли аскариди і вірус Епштейна Бара ілікар сказав що одна із причин це вірус, хоча інфекціоніст сказав що цей показник для цого віку нормальний. Офтальмолог порадив порошок Альбуциду, яка його ефективність при лікуванні холязіума, чи можна призначати дітям? І чи можна користиватись мазями, якщо так, то якими?

Ответ:

Доброго дня! Рекомендуємо Вам звернутися за консультацією і можливим лікуванням в Дитяче відділення київської клінічної офтальмологічної лікарні Центру мікрохірургії ока (м. Київ, вул. Стражеско, 6-А, телефон (044) 408-38-73) або спеціалізовану дитячу лікарню "Охматдит" (м. Київ, вул. Чорновола, 28/1, телефони (044) 272-15-91, 236-70-52).
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Наташа, Вінниця

Вопрос:

Добрий вечір.Мої дитині 1 рік і місяць.В нас на обох очках халязіон.На правому зверху маленька гулька на лівому зверху одна велика напухає то зменшується і ще одна вже побіліла маленька цятка а на нижній повірці теж напухає то стухає.Вже три тижні ми капаєм тобрадекс по 3-4 краплі і на ніч мастили тобрадекс мазь воно нічого не дало.Зараз вже два дні капаєм краплі Неладекс.Чи можна нам їх капати чи не зробимо ми хуже?Може ще якусь мазь порадите?

Ответ:

Доброго дня, Наталія. Якщо ознак запаленяя на повіках немає - не потрібні протизапальні каплі. "Горошинка" в товщі повіки поступово зменшиться за декілька місяців. Доцільні будуть засоби для покращення імунітету на рослинній основі. Порадьтесь з Вашим педіатром, що до полівітамінного комплексу та препарату для имунітету. Бажаю одужання!
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Врач Красуцкий Виктор Иосифович Красуцкий Виктор Иосифович
Офтальмолог
Офтальмолог детский

Ответ:

Шановна Наталіє! Ми не проводимо лікування заочно. Краплі, призначені лікарем, закапуйте за схемою. Крім того, проконсультуйтесь з педіатром відносно вітамінотерапії (розвиток халязіону характерний при низькому імунітеті у дитини або на фоні глистних інвазій).
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Альона, Костопіль

Вопрос:

Доброго дня! Моєму синові 4 місяці. Почало закисати очко. Сказали прокапати флоксалом. Почала постійно збиратись сльоза у зовнішньому куточку ока. Створилось там почервоніння. Потрібно чимось мазати зовнішній куточок ока чи пройде?

Ответ:

Доброго дня, Альона. Заочно неможливо визначити причину погіршення та призначити ефективне лікування. Зверніться повторно до Вашого дитячого офтальмолога для уточнення діагнозу та корекції лікування. Бажаю одужання!
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Врач Красуцкий Виктор Иосифович Красуцкий Виктор Иосифович
Офтальмолог
Офтальмолог детский

Ответ:

Доброго дня! На даний момент вам потрібно продовжувати лікування антибактеріальними краплями. При відсутності позитивної динаміки вирішується питання про зондування сльозино-носового каналу.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Юрій, Волинська обл. горохівський рн

Вопрос:

Добрий день яб хотів спитати якшо в мене птоз верхньоі повіки я так думаю чи мона мені вчитися на права бо мені казали шо тре робити операцію.

Ответ:

Шановний Юрій, якщо опущення верхнньої повіки заважає зору, тоді є обмеження. Тобто, птоз 2-3 ст обмежує можливість отримання водійських прав.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Христина, Буськ

Вопрос:

Доброго вечора! Я Христина і у мене є 5-ти місячна дитина, яку я годую грудьми, но після родів у мене почалось хронічне запалення очей( раніше червоніли 2 рази в рік), місяць тому вилікувала( а лікувала більше як місяць, бо аж четверті каплі допомогли) каплями "медетром", яку не бажано використовувати під час грудного вигодовування. І от знову, минулого тижня зі сковорідки мені потрапив гарячий жир і знов почервонілої око, зробився піхурець і прописали краплі "левоксимед" і "фтагель", но знову пише що протипоказано під час годування груддю...то як бути??

Ответ:

Шановна Христина, В інструкціях до жодного з препаратів немає дозволу для застосування при вагітності та годуванні грудьми. Офтагель застосовуйте, Левоксимед замініть на Флоксал, котрий дозволений для лікування з періоду новонародженості. Бажаю одужання!
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Дарина, Рівне

Вопрос:

Доброго вечора ! Порадьте будь ласка якщо мазь тобрадекс і мазь флоксал були відкриті 2 місяці чи можна нею мазати почервонілі повіку

Ответ:

Здраствуйте, Дарина. Данные препараты уже непригодны(((
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Світлана, Харков

Вопрос:

Добрий вечір! Ми мали проблеми з халязіоном, і у нас хронічний блефарит. Ми пролікувались. А це в нас знову проблеми почервоніла і припухла верхня повіка. Що нам робити? Порадьте будь ласка.

Ответ:

Шановна Світлана. Застосовуйте серветки для протирання краю повік Блефаклін двічі на день для обох очей та очну мазь Флоксал за нижню повіку і по шкірі верхньої повіки 4 рази на день в хворе око. Оскільки блефарит - хронічне захворювання, лікування час від часу будете повторювати. З метою профілактики рецидиву халязіонуі слід виконати процедуру зондування мейбомієвих залоз повік. Бажаю одужання!
1 Да Вы считаете ответ полезным?
Світлана, Харков

Вопрос:

Дуже дякую за пораду
Галина, Львів

Вопрос:

Добрий день,3 місяці тому у дитини(10 років) був алергічний блефарит ,після нього осталась маленька гулька, тепер вона стала більш помітною,з'явилась припухлістьверхньої повіки.Багато читала про халазіон,видаляти боюся,скажіть,будь ласка,чи це виліковується?

Ответ:

Шановна Галина, застосуйте очну мазь Тобрадекс на шкіру повіки тричі на день протягом 10 днів. Гріти неможна. Бажаю одужання!
0 Да Вы считаете ответ полезным?
WillfubQE, Красногорск

Вопрос:

Восстанавливаем покрытие ванн в Красногорске
Натлія, Тернопіль

Вопрос:

Доброго дня. У мене появився халязіон, який я лікувала довгий період часу. Лікар сказав що потрібно видаляти херургічним способом. Видаляли зовні на верхній повіці . Операція пройшла добре але пройшов вже 2 тижні і після операції замітила під верхньою повікою з'явилися плямки і вниз як ніби є гній. Повіка прооперованого ока твердіша за іншу повіку. Можливо ви б порадили щось зробити і чи взагалі потрібно хвилюватися по приводу цього ?

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
О проекте
© Medicina.ua 2005—2022. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


