Вопрос посетителя 'Алексей' №229092

 
Алексей, Хмельницкий

Вопрос:

Доброго дня

Питаю за свою маму: 73 роки 6% зору на провому оці та 10% на лівому

ОКТ заключення:

OD: В прерeтальному відділі скловидного тіла гіперрефлективні включення (клітини). Фовеолярний котур деформований.
Товщина сітківки збільшена. В нейросенсорній сітківці гіперрефлективні включення (тверді ексудати),
гіперрефлективні включення (кісти). На рівні НЕС - гіпоррефлективна ділянка (серозне відшарування).
ПЕС - збережений.

OS: В прерeтальному відділі скловидного тіла гіперрефлективні включення (клітини). Фовеолярний котур деформований.
По внутрішній поверхні сітківки гіперрефлекторна лінія (епімакулярний фіброз). Товщина сітківки збільшена.
В нейросенсорній сітківці гіперрефлективні включення (тверді ексудати). На рівні НЕС - гіпоррефлективна ділянка (серозне

відшарування). ПЕС - збережений.

Питання: які варінти лікування є найбільш ефективні та надійні ? і наскільки можна виправити ситуацію ?
Чи вистачить 1 укол айлії у ліве око та 3 укола айлії у праве для завершення курсу лікування ?

З повагою,

Олексій Басістий
моб. 067 501 08 21

Ответ:

Доброго дня! На сьогоднішній день e лікуванні вологої форми макулодистрофії, діабетичного макулярного набряку, тромбозі вен сітківки препаратом першого вибури вважається анти-VEGF засіб до якого відносять АЙЛІЮ. Яка кількість ін'єкцій буде достатньою покаже тільки спостереження і ОСТ контроль. Зазвичай роблять 3 уколи, а далі можливі різні варіанти, які доцільно обговорити з лікарем після цих уколів.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Алексей, Хмельницкий

Вопрос:

Тобто я вірно зрозумів, що інших варіантів лікування крім уколів немає ?

І друге питання наскільки можна виправити ситуацію ?

Буду дуже вдячний за Вашу відповідь

Ответ:

Добрий вечір! Вибір альтернативних варіантів (лазерне лікування або укол гормонального препарату) грунтується на даних кількісних показників ОСТ (тобто наскільки потовщена сітківки), даних ФАГ, наявності власного кришталика, показниках очного тиску. Ефект лікування (наскільки?) точно передбачити важко-він індивідуальний.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Алексей , Хмельницкий

Вопрос:

Дуже дякую за відповіді,
і ще одне питання, якщо ситуація відчутно не погіршується, чи можна в такому випадку
перенести лікування на весну , чи це не сильно критично за часом? пов'язано це з тим щоб не наражати себе додатково на covid19 у зимовий період


Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
О проекте
© Medicina.ua 2005—2021. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


