Медики назвали вид кави, що запобігає діабету

Вернуться к списку
23 ноября 2023
фото - Діабету другого типу
Дослідження шведських вчених.

Стало відомо, що певний вид кави може допомогти у запобіганні діабету другого типу. Це підтверджує дослідження шведських учених.

Зокрема, завдяки біомаркерам у крові, дослідники змогли з'ясувати, що фільтрована кава може знизити ризик розвитку діабету другого типу. Таким чином, вчені Технологічного університету Чалмерса та Університету Умео в Швеції встановили, що спосіб приготування кави впливає на його вплив на організм людини.

- Фільтрована кава має позитивний вплив у плані зниження ризику розвитку діабету другого типу. Але варена кава не має такого ефекту, - стверджує Рікард Ландберг, професор харчової науки в Чалмерсі.

Встановлено, що у людей, які випивають 2-3 чашки фільтрованої кави на день, ризик розвитку діабету 2 типу на 60% нижчий, ніж у людей, які п'ють менше 1 чашки такої кави щодня. А ось вживання вареної кави (приготовленої в класичних кавомашинах, кавових капсулах або френч-пресах і т.д.) не впливає на ризик розвитку діабету.

При цьому дослідники наголошують, що на даному етапі ще не можна робити жодних висновків щодо методів приготування кави. А вплив кави на здоров'я, як зауважують вчені, залежить не тільки від того, фільтрована вона чи ні, а й від того, як оброблялися кавові зерна та напій взагалі.

О проекте
Список меднаправлений находится на главной странице. С этого раздела посетители начинают поиск необходимой информации. Здесь размещены клиники, болезни, лаборатории, диагностические центры, статьи.
© Medicina.ua 2005—2024. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?

Если Вы — посетитель, регистрация на портале позволит Вам создать свою персональную страницу с различными сервисами, с которой смогут ознакомиться врачи. А сейчас после регистрации Вам доступно создание новых тем и активное участие в обсуждении на форуме.

Если Вы — врач, то после регистрации Вы сможете консультировать посетителей портала, а также найти потенциальных пациентов.

Для добавления вопроса в разделе «Консультация» регистрация не требуется.