Вопрос посетителя 'ксюша' №30406

 
ксюша, ужгород

Вопрос:

Добрий день. Звертаюся до Шидловського Ігоря Валерійовича!
Турбують мене болі в грудній клітці, болі в серці, важко дихати, часте серцебиття.
Скажіть будь-ласка, що потрібно робити. Звертаюсь до лікаря (кардіолога), говорить що все нормально. Інші лікарі (терапевти) кажуть, що моє місце не в районній лікарні, але ніхто нікуди мене не направляє. Але роки ідуть...
Буду дуже вдячна за допомогу.
Шидловский Игорь Валерьевич
Кардиолог
Ревматолог
Терапевт, семейный врач
Поликлиника №2

Ответ:

Ксюша, сколько Вам лет? Сколько уже длится проблема?

Какие у Вас цифры давления и частота пульса в покое и во время приступа?

Делали ли Вы узи сердца,ЭКГ, рентгенографию легких, общий анализ крови и мочи, анализ крови на ТТГ (тиреотропный гормон)? Если чего-то не делали, то сделайте. Если есть результаты, но вышлите.

Опишите Вашу боль (давящая, колющая и т.д.) и условия (в покое, при движении, при нагрузке, при стрессе и т.д.) в которых она возникает. Как долго беспокоит боль (секунды-минуты- пол часа- час и т.д.) и что Вы применяете для снятия приступа или он проходит самостоятельно?

Страшно ли Вам во время приступа?
0 Да Вы считаете ответ полезным?
ксюша, ужгород

Вопрос:

Мені 22 роки. Це все почалося іще із дитинства. Встановили діагноз: вроджена вада серця. Направили в Інститут с.с.х. імені Амасова, там сказали, що вродженої вади серця немає. На цьому була крапка. Але у 2004 р. у мене знову почав прослуховуватися шум на серці ( після набряк Квінка на укус бджоли) Після цього у мене це все почалося відбувати.
За проханням батьків мене знову направили до кардіохірургів НДУ с.с.х. в Києві.
Робила я кардіограму, ФГ, ЕхоКГ, аналіз крові.
ЧСС-93
Арт.давление 115/75
Ритм регулярний
Тахикардія
Смена водителя ритма.
Описание по контуру:
Положение електрической оси сердца-нормальное
Снижен вольтаж ЕГК в отделениях от конечностей
Укорочение интервала РQ
Неполная блокада правой ножки пучка Гиса
Результати по ЕхоКГ:
передаю дослівно: камери серцяне розширені. Дефектів перегородок не виявлено. Хід судин правильний. Функція і структура клапанів порушена. Потоки регургітації реєструються. та МН (якщо я правильно читаю) "+"
Аорта 22, ЛА 19.
Висновок: Ехо-один ПМК.
Але це застарілі дані, нових я поки що не робила.
Тиск буває різним 120/80,130/80,110/70. При приступові не вимірювала ні тиску, ні пульса .

Біль проходить будь-коли і в спокої, при рухах та при нагрузці.
В області серця біль більш колюща та проходить до хвилини, зрідка до 2-3 хв. Болі в груді (всюди) пикучі проходять від декількох хвилин і далі і частіші. (навіть не можу поворухнутися)
Ніяких ліків не застосовую і не застосовувала.
Да, звичайно, що страшно. Чи далі, тим іще страшніше.
Дякую!
ксюша, ужгород

Вопрос:

Ігорь Валерійович, скажіть будь-ласка, звідки беруть аналіз крові на ТТГ?
Дякую!
Шидловский Игорь Валерьевич
Кардиолог
Ревматолог
Терапевт, семейный врач
Поликлиника №2

Ответ:

ТТГ берут кровь с вены.

Советую повторить на хорошем оборудовании ЭХОкг, сделать ХолтерЭКГ, велоэргометрию (или тредмил тест). Это все можно сделать в Амосова или в Центре Сердца (г.Киев).
0 Да Вы считаете ответ полезным?
ксюша, ужгород

Вопрос:

Дякую за відповідь.
Це обовязково в Києві?
І на скільки все це серйозно?
Шидловский Игорь Валерьевич
Кардиолог
Ревматолог
Терапевт, семейный врач
Поликлиника №2

Ответ:

В Киеве не обязательно. Просто я не знаю, где еще есть в Украине заведения такого уровня.

Даже если у Вас нет жизнеугрожающих/жизнесокращающих заболеваний, все равно Вас это изматывает, и это нужно лечить.

Если после обследования не будет выявлено более-менее серьезных заболеваний, которыми можно будет объяснить Ваше состояние, то возможно наблюдаться Вам нужно будет у мед.психолога/психотерапевта.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
ксюша, ужгород

Вопрос:

Большое Вам, Игорь Валерьевич, спасибо!
Еще хотела Вас спросить: можно ли будет с Вами поддерживать связь?
Ксюша, Ужгород

Вопрос:

И еще 1 вопрос:
почему мне нужно лечение под наблюдением ревматолога? (А не кардиолога?)
Что это значит?
Спасибо!
Шидловский Игорь Валерьевич
Кардиолог
Ревматолог
Терапевт, семейный врач
Поликлиника №2

Ответ:

А кто сказал, что Вам нужен ревматолог? И зачем?
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Шидловский Игорь Валерьевич
Кардиолог
Ревматолог
Терапевт, семейный врач
Поликлиника №2

Ответ:

Можете поддерживать со мной связь.

Можете писать на украинском языке.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Ксюша, Ужгород

Вопрос:

Чому не знаю. Але у висновку ( який був написаний в інституті с.с.х. ім Амосова) сказано, що потрібне лікування під наглядом лікуючого лікаря - ревматолога. Тому і питаю....Бо ніяк не можу зрозуміти!
Не сказала, що останній час відбулися 2 незрозумілі напади ( 1-ий тривав 1,5 год після сильного навантаження, 2-ий, того тижня,
5 - 10 хв. при русі) Другий коли повторився було дуже страшно і зразу згадала у мене вже таке було. Що зі мною відбувалося не знаю, але устояти на ногах невозможно було, зразу падала. Відпочивши, йшла далі.
Також приблизно місяця у мене з"явився кашель, темнієся в очах ( таке відчуття, що знепритомнію) і терпнуть руки і ноги ( по декілька разів вдень, уже навіть не реагірую, та холодні, для мене стало нормальним явищем).
Дуже Вам вдячна, що приділяєте мені так багато часу!
Шидловский Игорь Валерьевич
Кардиолог
Ревматолог
Терапевт, семейный врач
Поликлиника №2

Ответ:

Вы падли в обморок? С потерей сознания?

По ревматологу не понимаю, видимо были на то причины (ревматологический диагноз).
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Ксюша, Ужгород

Вопрос:

Ні, як тільки хотіла знепритомніти, так і приходила до себе.
Ксюша, Ужгород

Вопрос:

Пролапс митрального клапана, хіба це ревматичний діагноз?
Шидловский Игорь Валерьевич
Кардиолог
Ревматолог
Терапевт, семейный врач
Поликлиника №2

Ответ:

Причины пролапса четко не известны.
Хотя ревматология може иметь здесь и не последнее место, поэтому проконсультируйтесь у ревматолога.

По поводу предобморочного состояния, то нужно сделать тилт-тест (хотя не подскажу, где его можно сделть). По сути это наклоная доска на которой вы лежите и ва измеряют пульс и давление.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Ксюша, Ужгород

Вопрос:

Доброго дня.
А щодо діагнозу: стеноз устья аорты?
Такі тести у нас точно не роблять. (включаючи тредміл тест і велоергометрію)
Ксюша, Ужгород

Вопрос:

По поводу ЕхоКГ. ( було виключено аневризмат. зміни МПП)
До того (ЕхоКС):
Лм 3,0 / Ас 2,8
КДР 4,2 / КСР 3,0
S 29%
Мібр. кл "М" под: пролапс 1 ст
ЕШОП 0,9 / ЗСНШ 0,9.

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


