Вопрос посетителя 'Олег' №163667

 
Олег, Київ

Вопрос:

Доброго дня.
Я хлопець,мені 16 років.
Прошу вас допомогти мені з моєю проблемою.
Суть проблеми: колись,до моменту,поки я не поступив в коледж,я мав багато друзів,та хороше життя без проблем. Я поступив на важку спеціальність,де потрібно дуже багато вчитися. Протягом всього навчального року я багато вчився,часто вчився і вночі,просто,щоб показати себе з хорошої сторони,та для самого себе. Я не мав вільного часу,взагалі. Через навчання дуже мало спав,та їв.
Також паралельно з цим,я 1.5 року зустрічаюся з дівчиною. На початку наших відносин все було добре,але потім все змінилося. Вона стала дуже егоїстичною, та ревнивою,і визнає це. Я не курю, не п’ю, маю хорошу освіту, по при навчання приділяю їй багато уваги, добре до неї ставлюся, є з нею доволі романтичним,та стараюся дати їй все,чого хоче будь-яка дівчина. Але вона ігнорує це все,не є романтичною у відповідь,не ставиться до мене як до свого хлопця,вимагає щоб я робив все так,як хоче вона,і “бавиться” мною,як хоче. В моєму оточенні не має дівчат, і я,майже, взагалі не спілкуюся з дівчатами,але вона все рівно часто робить скандали,на рахунок дівчат. Також,я завжди виконую її забаганки,але нічого не отримую у відповідь. Вона сильно контролює мене,і через це я втратив багато друзів,бо не гуляю з ними,через те що там знаходяться дівчата. Перед друзями закоремендував себе,як підкаблучник,і хлопець,який не може сказати своє слово.
Ми дуже часто сваримося з нею,з цього приводу, але нічого не виходить. Я люблю її,і хочу бути з нею,навіть по при це все,і прошу її просто бути зі мною романтичною,і належно до мене ставитися. Але вона нічого не хоче міняти, говорить, що в неї такий характер,і якщо мене щось не влаштовує,то вона мене не тримає. Читав багато інформації,на рахунок цього,і по її діям,та ставленні до мене,я розумію,що вона не любить мене,а просто сильно прив’язана до мене,і любить,як друга,максимум. Також був випадок,коли вона сама це сказала, але потім забрала свої слова назад.
Щодо мене,мені надоїло жити підкаблучником,та в приниженні.Я відчуваю себе просто використаним. Мені набридло говорити людині,що зробиш для неї все,змиришся з її вадами,постійно давати їй своє тепло,а у відповідь просто отримувати приниження.
Я не хочу її втрачати, надіюся,що все зміниться,але вдіяти нічого не можливо.Говорив з нею про це багато раз,вона говорить,що любить мене,але всерівно дальше себе так поводить.Також вона говорить,що у всіх ситуаціях винний я.
Також мене нервує той факт,що вона часто сама не може зробити те,що просить сама.
Це суть моєї проблеми. Я вже довгий час погано сплю,майже не їм,при віці 16 років,та зрісті 162 см,важку ~40 кг.Також я починаю замикатися в собі,з ні з ким не спілкуюся, не маю друзів, відчуваю себе приниженим.Постійно думаю про цю проблему.Мені надоїло так жити,і це сидить в мені,і моментами просто хочеться вибухнути.Я хочу вияснити це все,бо незабаром почнеться новий навчальний рік,і знову буде дуже важко.
Питання: 1.Як можна ох-зувати мій стан,та як з нього вийти? 2.Що мені робити у ситуації з дівчиною?
Буду чекати на відповідь,спасибі.

Ответ:

Доброго дня, Олег! Можливо у вас невроз, внаслідок тривалого стресу. У ситуації з дівчиною, та й взагалі, вам потрібно навчитися поважати себе. Дівчина лише "відзеркалює" ваше відношення до особистого Я.
Ви підпорядкували своє життя примхам однієї людини. Що залишили для себе?
Розмовляти з дівчиною, котра ігнорує вашу потреби, неефективно. Маєте діяти. Чітко вирішити для себе - ігнорувати претензії, конфлікти, котрі не мають підстав. Приділяти час спілкуванню з друзями, хоббі, розвитку.
Якщо ви поступово повернете самоповагу та впевнність все зміниться на краще.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Олег, Київ

Вопрос:

Спасибі за відповідь,Ірино.
А як точніше дізнатися,чи в мене невроз?
Щоб я знав,які міри заходу прийняти.
Спасибі.

Ответ:

Олег, чи можна коректно встановити діагноз заочно? І справа не лише в діагностиці, важливо вирішити проблему!
Найбільш ефективні міри - підвищення самооцінки, самоповаги, цікаве спілкування, спорт, хоббі та здорове харчування.
0 Да Вы считаете ответ полезным?

Ответ:

Якщо людина себе поважає, чи може вона дозволити принижувати себе? інших людей? ваша дівчина самостверджується, а ви від неї залежні. от і суть всієї проблеми...
0 Да Вы считаете ответ полезным?

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
О проекте
Список меднаправлений находится на главной странице. С этого раздела посетители начинают поиск необходимой информации. Здесь размещены клиники, болезни, лаборатории, диагностические центры, статьи.
© Medicina.ua 2005—2024. Все права защищены.
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?

Если Вы — посетитель, регистрация на портале позволит Вам создать свою персональную страницу с различными сервисами, с которой смогут ознакомиться врачи. А сейчас после регистрации Вам доступно создание новых тем и активное участие в обсуждении на форуме.

Если Вы — врач, то после регистрации Вы сможете консультировать посетителей портала, а также найти потенциальных пациентов.

Для добавления вопроса в разделе «Консультация» регистрация не требуется.