Вопрос посетителя 'Дмитрий' №140089

 
Дмитрий, Белая Церковь

Вопрос:

Доброго дня ! Напротязі останніх 2-х місяців у мене понос, останнім часом почались виделиння слизу та крові, крові близько 2-х столових ложок, в роті гіркота на язиці інколи пощіпування в особливості на кінчику не приемний присмак, біль в животі як з правого так і лівого боку

Ответ:

Доброго дня! Наразі потрібно негайно звернутися до гастроентеролога або проктолога для дослідження товстого кишківника і надання допомоги. Не треба чекати третій місяць поспіль.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Андрей, Черновци

Вопрос:

Десь років 7 назад удалили жолчний пузирь все було норм вміру все їв. пив. спорт і лише 2роки почалося.ерозивний гастрит.підшлункова білорубін понизився.Лікувався в різних лікарів.пив ліки нормально ставало перестава знов біль.Останній раз призначили Паноци. Пробіз.Мукоген.фасфульгель.і валокардин щоб білорубін підняти пропив це все місяц.ПІШОВ НА ПВТОРНЕ ОБСтЕЖЕННЯ ерозивний гастрит став гострий а панкриотит хроніч так і залишився.Доктор каже що це на все життя що піджелудочна взяла на себе нагрузку а зарес п"ю Галстена іберогаст.що Ви скажити може стикалися колись з таким????

Ответ:

Ув. Андрей! Попробуйте проконсультироваться повторно - не забывайте, что от камней Вы избавились, а от болезни нет. ЖКБ - болезнь обмена, который остался без изменений. Чтобы получить положительный результат, нужно менять стиль жизни ( привычки). Ваших данных для полноценного совета недостаточно. Можете в Киев приехать - поможем.
0 Да Вы считаете ответ полезным?
Дмитро, Біла Церква

Вопрос:

Доброго Вам дня!
Приблизна в жовтні 2013 року, я почав періодично поносити, однак сильної уваги цьому не придавав. Потім на початку 2014 року в мене з"явилась біль у лівому нижньому боці, з даного приводу звернувся до лікаря, здав аналізи, які виявились нормальними однак в калі знайшли яйце цисти в кількості 0.01, Пролікувався відповідно до призначення лікаря, однак біль не зникла. через деякий час з"явилась ще одна біль вже в правому нижньому боці. Знову пішов до лікаря поклали до лікарні в Гастро, почали лікувати від хронічного холіцеститу. Після лікування стало трохи краще, однак з часом стан погіршився, початку в калі почав виявляти слиз а потім кров. Пішов на колоноскопію 29.09.2014 року.
Результат: Колоноскоп проведено в термінальний відділ здухвинної кишки. Слизова останньої блідо-рожева, вій частість збережений на слизовій поодинокі лімфоідні фолікули 1 мм (Біпсія -1). Слизова купола сліпої кишки гіперимована, набрякла, судинний малюнок стертий (Біопсія-2). Слизова висхідної поперечно-ободочної кишки блідо-рожева, судинний малюнок простежується, гаустрація збережена. Слизова низхідної сигмоподібної кишки блідо-рожева, судинний малюнок простежується , гаустрація збережена. Пряма кишка слизова на 10 см від анального каналу гіперемована, набрякла, ерозована з нашаруванням фібрину, судинний малюнок стертий (Біопсія-3).
Заключення Хвороба Крона тифліт, проктит.
Біопсія
1 - Слизистая тонкой кишки с воспалением, гиперплазией лимфоидных образований в толще.
2, 3 - Слизистая толстой кишки с изявлением, воспалением и геперплазией лимфоидных образований в толще.
Лікар поставив діагноз Хвороба Крона, Лікування 4 гр. месалазіна 3- гр. орально 1-гр. свічки кожного дня.
кров припинилась однак в іншому змін не відбулося.
В березні 2015 року знову з"явилась кровотеча. Вирішив зробити повторно колоноскопію.
Здухвинна кишка оглянута на 30 см. слизова оболонка помірно гіперемована, ворсинки булавоподібно змінені, з петехіями, вогнищево горизонтальне розташування (Біопсія -1)(Z-2).
Гирло апендикулярного відростка гіперемоване, геморагії, фібрин, (Біопсія-2) Ілєоцекальний канал, не запалений. На доступних огляду ділянках слизова оболонка сліпої, висхідної, поперечно-ободової, нисхідної, сигмовидної кишки, рожева, судинний малюнок чіткий. Пряма кишка, слизова набрякла, з геморагіями, ерозіями, фібрином, контактна кровоточивість, Запалена від ануса до верхньо-ампулярного відділу, межа, між зміненою слизовою і здоровою чітка, (Біопсія-3). В інверсії прямої кишки невеликі гемороідальні вузли, збільшені анальні соски.
Висновок: Глютенева? ентеропатія (Z-2). Неспецифічний коліт з ураженням гирла апендикулярного відростка, прямої кишки II-ст. активності
Біопсія
1- В шматочках слизової із здухвинної кишки помірна інфільтрація з лімфоцитів, гістіоцитів, поодиноких плазматичних клітин, еозинофілів.
2- В шматочках слизової з гирла апендикулярного відростка дифузна інфільтрація з лімфоцитів, гістоцитів, плазматичних клітин,поодиноких еозинофілів з утворенням в стромі лімфоідного фолікула, поверхнева ерозія,
3- В шматочках слизової з прямої кишки значна дифузна інфільтрація з лімфоцитів, гістіоцитів, плазматичних клітин, гранулоцитів, утворення лімфоідних скупчень, поодинокі крипт-абсцеси, вогнещева дисплазія низького ступеня (слабо виражена дисплазія),
аналіз на Глютенова отрецательный.
Після огляду вказаних заключень лікар зняв діагноз Хвороба Крона і поставив Хронічний неспецифічний коліт, фаза загострення, легкий перебіг.
Лікування: алахол, метронідозол , альфанормікс, йогурт.
На виписку приймати спазмолак 2-рази на день на протязі місяця. Також сказав що можна не дотримуватися дієти оскільки хвороби Крона немає, одна лише рекомендація не їсти білокачанної капусти?
Мене цікавить правельність поставленого діагнозу?

Уточнить в рамках данного вопроса

муж. жен.
Для получения уведомления о ответе
 
Авторизация
Логин
Пароль

Для чего нужна регистрация?


